personliga lavinsändare – Tracker DTS 2017

Tracker DTS personliga locator beacon från Backcountry Access är en av de enklaste fyrar att använda; Tyvärr kommer enkelhet med en kostnad. Det finns inget sätt att markera flera begravningar, även om DTS låter dig veta om det finns flera personer begravda. Växla mellan sökning och sändnings kräver att du håller en knapp ner istället för att vända en switch, som är vad andra fyrar göra. Fyren är korrekt och det kommer att sända din position, bara inte lika långt som vissa andra fyrar.

Sammanfattning

Tracker DTS var en av de första nödradiosändare att använda ett flerantennsystem. De två antennerna arbeta tillsammans för att bidra till att överföra din position på den mest kraftfulla frekvensen så söker hittar du snabbare. Men eftersom det bara använder två antenner i stället för tre, kan du hitta ledstjärna kommer inte sända så långt, särskilt om du är begravda i en konstig ställning. DTS har också den minsta sändningsintervall på bara 114 fot. Denna fyr tål en temperatur på minst 14 grader vid sändning men kan gå så lågt som -4 grader när sökläget.

Du kan använda Tracker DTS för att söka efter en eller flera begravda offer. Det finns fem intuitiva blinkande lampor som indikerar riktningen för en sändning. DTS känner förändringar i riktning snabbt så om du får ur kurs med ett par grader, lamporna visar den nya riktningen. Om du passerar någon begravd, bara ökar avståndet, vilket tyder på att du måste vända. Om du letar efter flera ämnen begravda under en lavin, har DTS en stor gul knapp för att hjälpa till med denna process. Trycka på knappen orsakar en ljus blinka, informera dig om flera begravda offer. Riktnings lampor kan ibland peka bort från offret, så du bör ignorera lampor och använda avståndsnummer när du är inom 10 fot av ett offer. Du kan inte markera offer begravda under snön så att du kommer att behöva använda en lavinsond.

Backcountry Access erbjuder dig flera resurser för att lära sig om lavinsäkerhet. Du kan gå till sin utbildning sektion och ladda lavin forskningsrapporter på flera språk, läs mer på Beacon-teknik och lära sig rätt teknik när skotta och sondering. Det finns också några videor på hur man kan använda en ledstjärna för att söka efter offer. Tracker DTS levereras med fem års garanti.

Tracker DTS var pionjär inom digitala transceivrar genom att erbjuda två antenner i stället för en, men mer överlägsen lavinsändare har nu passerat det. Denna personliga locator beacon överför din plats upp till 114 fot, den minsta intervallet i vår lineup transceivrar. Med enkelt tryck på en knapp, kan du använda ledstjärna för att lokalisera flera överlevande fångad av en lavin, men på grund av omodern två antennsystem, rekommenderar vi att titta på våra högre rang fyrar.