podcast programvara – Podcast Studio

Förr i tiden nyheter, åsikt, musik och underhållning var alla sked matade oss av stora koncerner. Men en ny digital revolution förändrats i grunden de spelreglerna. Uppkomsten av en ny digital media har härdat inflytande av de stora företagen .; En betydande del av denna nya medier är podcasting. Det är den digitala motsvarigheten till radioprogram och discjockeys. Podcast programvara ger den genomsnittliga personen möjlighet att konkurrera med artister som Howard Stern och Adam Corolla. Huruvida de lyckas är helt upp till dem.

innehåll Capture

Podcast Studio av Extralabs Software är en allt-i-ett podcast programvara som registrerar, redigerar och publicerar podsändningar allt i ett program.

När du startar Podcast Studio, är du hälsade med ett användargränssnitt som ser ut och känns som den är konstruerad någon gång i början av 2000-talet. Det är dock en av de mest funktionella gränssnitten podcast programvara vi granskat.

Podcasten Programvaran upptäcker automatiskt hårdvaran du har ställt upp. Därför finns det inga gissningar om exakt vilken modell mikrofon du har. Podcast Studio är verkligen en “plug and play” operation.

Med detta sagt, en del av podcast programvara funktioner är lite motsägande. Mata in uppgifter som krävs i titeln och beskrivningsfälten klicka sedan i den nedre delen av programmet där du ser orden “Klicka för att lägga episod.”

Som startar “Redigera episoden” skärm. Titeln på den här skärmen är något av en missvisande. Tänk på det som “Episode skapelsen” skärm, med redigeringsmöjligheter. Mer om det senare.

redigeringsfunktioner

Som tidigare nämnts alla inspelningen sker i “redigera episoden” delen av podcast programvara. När du har spelat in en bit av röst eller musik arbete, ger programmet dig med en visuell representation av ljudfilen du just spelat in .; Du hittar de mest grundläggande redigeringsfunktioner som klippa och klistra in samma verktygsfält som innehåller uppspelningskontrollerna. Mer avancerade funktioner finns i Redigera och effekt menyer. De flesta av dessa verktyg är självförklarande. De verktyg som inte är direkt användbart för nybörjare är lätt att förstå efter lite mixtrande.

När du är klar med redigeringen, gå till verktygsfältet och klicka på “Spara” knappen och du är redo för nästa steg.

Publiceringsalternativ i Podcast Studio är inte exakt väl märkt. Du hittar dem på podcast programvara huvudskärm. Klicka bara på ikonen som ser ut som planeten jorden med en stor grön pil som pekar uppåt.

Podcasten programvara kommer sedan servera Publicera Podcast skärmen. Till skillnad från vissa andra program i denna kategori, håller alla sina publiceringsalternativ på en skärm i programmet. Fyll i alla fält såsom FTP-server, användarnamn, lösenord, etc. Välj den fil du vill ladda upp och slå publicera.

När programmet kontrollerar dina referenser filen skickas ut till massorna väntar på att höra din åsikt om den senaste tekniken, politisk skandal, rock album, eller vad din podcast råkar vara om.

Sammantaget ansåg vi att Podcast Studio omfattade alla nödvändiga baser i publiceringsavdelningen. Det fanns inga uppenbara brister, men ingenting knackat våra strumpor heller. Om de ingår vissa sociala medier funktioner, skulle det sätta Podcast Studio huvud och axlar i denna kategori.

publiceringsalternativ

Alla funktioner och verktyg Podcast Studio är lätta att förstå och intuitiv. Det finns några undantag, och dessa funktioner har en nästan obetydlig inlärningskurva. Det finns mindre än ett dussin funktioner i hela programmet som inte kan förstås med en 10-sekunders Google-sökning eller ett besök på Extralabs hemsida.

När du stöter på något i denna podcasting programvara du inte förstår, det finns en enkel lösning. Den levereras i form av en blå frågetecken knapp på verktygsfältet. Detta startar hjälpavsnittet.

Enkel användning

Redigera podcast Skärmen har en liknande knapp, men detta fungerar lite annorlunda. I stället för frågetecken, är det en blå ikon med en “i” i det. Klicka på den och klicka sedan på den funktion du vill veta mer om. Du kommer att behandlas för att en liten dialogruta som förklarar den funktionen eller verktyg i detalj. Det är en mycket användbar funktion som vi komma till god användning.

Om problemet inte kan lösas inom ramen för programmet, bara gå till Extralabs hemsida, klicka på fliken som säger “kontakta oss” och öppna en ny hjälp biljett. De kommer att få tillbaka med dig via e-post så snart de kan få grepp om problemet. Vår hjälp biljett kom tillbaka inom 24 timmar efter inlämning.

Podcast Studio har alla de rätta verktygen du behöver för att få din podcast registreras och publiceras. Användargränssnittet känns lite föråldrad, men det kanske inte någon roll. Om du är intresserad av funktionalitet och high fidelity podsändningar, ger detta program några av de bästa redigering, inspelning och publiceringsverktyg på vår sida-vid-sida jämförelse diagram.

Hjälp och support

Sammanfattning