stegräknare – Käkben UP, 2017

Jawbone UP och UP24 kan du arbeta i din egen takt. Andra smarta stegräknare med mobilappar uppmuntrar dig att använda sociala medier och topplistor för att motivera dig. Vi gillar introverta UP och dess app eftersom dina data är din egen att dela. Båda versionerna av Jawbone UP innehåller en tri-axlig accelerometer för att räkna dina steg och rörelser från alla håll. UP räknar steg, sträcka, kalorier, aktiva och inaktiv tid. Om du tränar, du kommer att gilla stoppuret läge som hjälper dig märka början och slutet av din aktivitet. Denna pedometer registrerar de flesta verksamheter, men det inte registrera icke-steg aktiviteter som yoga eller styrketräning. Däremot kan du logga dessa typer av verksamheter med appen.

Sammanfattning

För exakta avläsningar, är räkningen för dina brända kalorier baserat på ålder, kön, längd, vikt, och intensiteten och varaktigheten av din aktivitet. UP använder actigraphic enheter för att spåra sömn, samma teknik som används i sömnrelaterade studier för att hjälpa till att lösa sömnighet under dagen. En fantastisk egenskap hos denna verksamhet monitor är Power Nap funktion. Stegräknaren lär din typiska sömnmönster och låter dig snooze igenom en cykel av sömn. UP väcker dig på din ljusaste punkten med lätt vibration så att du känner dig utvilad och inte skakas till medvetande. Power Nap och larmfunktioner använder denna milda vibrationer röra dig – men inte din partner.

Den största skillnaden mellan den käkben UP och UP24 är synkronisering metoden. Den nyare UP24 använder Bluetooth 4.0 för att synkronisera data till den mobila applikationen. UP använder hörlursuttaget för att ansluta direkt till telefonen. Apparna för båda enheterna är kompatibla med iOS, men bara UP arbetar med Android 4.0 och senare. Den UP24 fungerar endast med iPhone 4s och senare.

Genom appen kan du lägga till måltider och registrera ditt humör. Vi vill att appen inte tjata dig att göra ständiga uppdateringar så att du kan använda den så lite eller så mycket som du vill. Många smarta stegräknare som UP har sociala aspekter som grupp mål, delningsstatus och topplistor. Vi gillar att UP inte fokuserar på dessa funktioner eftersom motion och aktivitet är en privat angelägenhet för många människor. Du kan spela in mat, sömn och motion via appen. Vi gillar streckkodsläsare så att du kan skanna din mat för extra noggrannhet i din kaloriförbrukningen. Men om du inte har livsmedelsförpackningar i närheten, har UP appen en närings databas för att logga din mat.

W e som Jawbone slimmade designen, men vi rekommenderar att du bär den på din icke-dominanta hand för att undvika störningar med aktiviteter som att skriva. Den öppna designen gör UPP lätt att ta av och på, men du kan råkar fastna den på kläder. Den hypoallergena TPU gummi skyddar stegräknare, sömn monitorer och annan utrustning i bandet från svett och regn, men det är inte vattentät. Locket för hörlursuttaget är en stor ansträngning för att hålla mobilen skyddad, men det är ytterst lätt att förlora.

Typiskt batteriet i både upp- modeller varar ungefär en vecka. Den UP24 kan rinna snabbare på grund av dess Bluetooth-kapacitet, men laddningen är ingen utmaning. Enheten levereras med ett hörlursuttag att ladda via din smartphone eller den medföljande USB-laddare. I genomsnitt tar det cirka 80 minuter att ladda från tomt. Båda modellerna kommer i små, medelstora och stora, som sträcker sig från 5 till 8 inches runt.

Jawbone upp är inte en social stegräknare som andra aktivitetsmonitorer, men du kanske föredrar avskildhet med all information du kan volontär till enhetens app. UP är en noggrann och bärbar enhet i form och funktion, men dess sofistikerade teknik som gör det lätt att bryta och böja. Så att vi inte rekommendera att UP eller UP24 till någon hög kontaktsituationer.