noter programvara – Musictime Deluxe 2017

Musictime Deluxe har många av de vanliga funktionerna man kan förvänta sig att hitta i bästa noter programvara. Med bara paletten noterar och mus, har vi lagt till anteckningar till personalen på bara några minuter. I programmet ingår en trevlig virtuell piano. Vi har också verkligen gillar att du kan komma åt datorns tangentbord inmatningsläget inifrån den virtuella pianot.

Sammanfattning

Användarvänlighet är den kategori som Musictime Deluxe lyser. Utan att ens titta på den manuella, skapade vi en enkel poäng i minuter genom att helt enkelt peka och klicka med musen. Denna musik notation programvara har en uppsättning av verktygspaletter som innehåller det mesta av vad du behöver för att skapa dina kompositioner. Varje verktygspaletten är liten och inte tar upp mycket plats på resultatet-redigeringssidan, vilket är trevligt, men du kan behöva läsglasögon för att se de poster som ingår på varje palett.

Medan vi gillade integrering av den virtuella pianot och datorn använder tangentbordet, hade vi ibland problem med några av de tangentbordskommandon. Vi förväntade oss att när det virtuella pianot är öppen och QWERTY-tangentbordet anteckning alternativet väljs skulle kortkommandon fungerar som dokumenterats i manualen. Till exempel visar den manual som du kan trycka på högerpilen på datorns tangentbord för att flytta till det första slaget i nästa takt på personalen. Men när det virtuella pianot är öppen, flyttar markören från personalen och väljer det virtuella pianot fönstret. Detta beteende var lite förvirrande.

Denna notation programvara ingår exempelfiler som du kan använda som mallar för att hjälpa dig komponera musik. Du kan importera MIDI och MusicXML filer så att du kan arbeta med värderingar av andra kompositörer, men det begränsade antal stavar per komposition kan vara en nackdel eftersom vissa värderingar som vi försökt att importera hade fler stavar än denna musik notation programvara kan hantera.

Du kan lägga till ackordsymboler och gitarr ackorddiagram versionen, som kan ge gitarristen i bandet en uppfattning om vad som knäpper som du tränar. Musictime Deluxe innehåller inte några gitarr tabelle funktioner, så att du kan inte skriva exakt vad gitarrist bör spela i en viss del.

Detta program har utvecklats speciellt för noter och inkluderar inte någon funktion för att spela in sång eller instrument via en mikrofon. Mata in anteckningar med ett MIDI-keyboard i steg-tid och realtids är felfri. Noterna visas på personalen som de spelas på tangentbordet.

Du kan också ingång konstaterar genom datorns tangentbord. Vi vill verkligen att du kan ange ackord genom att trycka på två eller flera tangenter samtidigt på datorns tangentbord. Detta är den enda produkt vi testat som låter oss komma in ackord genom att trycka på mer än en tangent på datorns tangentbord samtidigt.

Du kan exportera dina kompositioner som MIDI-filer, som du sedan kan importera till andra MIDI och notation program. Däremot kan du inte exportera låtar MusicXML filer. Importera MIDI-filer bevarar all MIDI information som sparats i kompositionen för att se till att en låt spelas upp korrekt genom en MIDI-enhet. Emellertid kan den resulterande transkription av MIDI-filen notation måste ändras så att det ser rätt på resultatet. Å andra sidan, MusicXML filer bevarar beteckningen informationen så att poängen ser exakt likadan oavsett notation programvara du importera dem till, så att du kan dela poäng mellan olika kompositörer som föredrar olika notation program.

Detta program erbjuder inte punch inspelning, men det har utmärkta not redigeringsfunktioner. Du kan ange anteckningar snabbt och enkelt. Det finns tillräckligt med paletter för att få jobbet gjort, men inte alltför många att överväldiga skärmen eller förvirra dig.

Sammantaget hjälp och stöd är mycket bra. Programmet innehåller en omfattande handledning instruktionsbok, och det finns en kunskapsbas på tillverkarens webbplats som svarar på vanliga frågor. Det tar upp till två dagar att få inloggningsuppgifter till e-post en fråga till teknisk support, vilket kan vara frustrerande om du har en fråga som du behöver besvaras omedelbart.

Musictime Deluxe stöds på nuvarande Mac och Windows operativsystem.

Musictime Deluxe är en användbar produkt om du vill notate små poäng, och det kommer med en rimlig prislapp. Det har alla de grundläggande verktyg du behöver för att skapa vackra musikaliska arrangemang. Om avancerade funktioner är ditt mål, se till att kolla in våra andra recensioner av bästa noter programvara för att hitta det du letar efter.