online-kartor – MyTopo MapServer

MyTopo är en omfattande karta webbplats som erbjuder kartprogram, tryckta kartor och online kartor. På webbplatsen finns också en del av historiska kartor som kan ses på nätet eller köpts som laminerade utskrifter. För det här omdömet har vi fokuserat på den del av webbplatsen som kallas MyTopo MapServer, som omfattar topografiska kartor, sjökort, flygkartor och “nav bilder” (satellitbilder).

Överklagande och flexibilitet

Den omfattande samling av utskrivbara och anpassningsbara kartor på MyTopo MapServer har förtjänat det en plats på vår lista över de bästa platserna för online-kartor.

Utformningen av denna webbplats är strömlinjeformad, med en vit bakgrund och mycket få grafiska element. MyTopo huvudsida har länkar till de tre huvudområden på webbplatsen: MapServer, Map Print Service och Historiska kartor. När du väljer MapServer från denna lista kan du ange din sökning plats i fältet ovanför kartorna. Sökfälten är konstruerade för amerikanska platser men om du klickar på “avancerad sökning” kan du söka internationella kartor och även söka med olika kriterier som latitud / longitud.

MapServer har specialiserat sig på topografiska, flyg- och nautiska kartor, som kan ses på nätet, via e-post, tryckta hemma eller köpa som en foto från webbplatsen. Sajten erbjuder också ett betalprogram som innehåller mycket mer funktionalitet (exempelvis satellitvisningsalternativ endast ingår i betalda uppgradering).

När du har sökt efter en plats och fick kartan, kan du använda riktningspilarna för att panorera kartan och zoomfältet för att zooma in och ut.

Menyn “Fun Tools” har några unika funktioner som inte finns på någon av de andra platser vi tillfrågade. I några få enkla steg kan du skapa egna etiketter med ikoner och placera dem på en karta. Din anpassad karta kan sedan sparas, mailas eller skrivas ut utan att registrera ett konto på webbplatsen. Du hittar dessa alternativ inom menyn “Fun Tools”. Alternativt kan du skapa en karta med egna etiketter och sedan en professionell kvalitet tryck via hemsidan beställa.

Funktioner

Den fria versionen av MapServer ansökan inte tillåter uppladdningar men den betalda versionen (karta paket köps av staten) erbjuder fler alternativ för synkronisering kartan med en mobiltelefon eller GPS-enheten.

MapServer är lätt att söka med hjälp av fälten högst upp till vänster, men om du vill kartor för något land förutom USA måste du använda avancerade sökalternativ. Den unika “Fun Tools” -funktionen är mycket lätt att använda genom att följa några enkla steg. Det finns också en handledning för alla som behöver lite mer hjälp.

Den MyTopo MapServer webbplats innehåller ett avsnitt med vanliga frågor för nya eller avancerade användare. Det finns också ett användarforum för användare att dela information och svara på varandras frågor och en bruksanvisning för att hjälpa nya användare att komma igång.

MyTopo MapServer är den bästa platsen vi funnit för kart utskrifter, och den enda platsen som erbjuds ett mycket enkelt sätt att lägga till egna etiketter till en karta. Du kan använda någon av kartvisningsalternativ för anpassade utskrifter. Om du vill beställa en minnessak karta som visar en nyligen vandring resa och lägga till en särskild ikon för där du föll i en sjö, kan denna webbplats hjälpa dig att uppnå detta lätt.

Utgång / gränssnittsalternativ

Enkel användning

Hjälp och support

Sammanfattning