onlinebokhandlare – bokens

Abe Books är ett exklusivt online-bokhandel, men deras intetsägande hemsida och brist på funktioner gjorde det svårt för företaget att brottas med många stora namn butiker. Liksom Alibris grundat företaget sin verksamhet på tredje part bok säljare. Webbplatsen är inte dåligt och de erbjuder ett bra urval av böcker, men de är helt enkelt inte upp till nivå med många av sina konkurrenter.

Val av produkt

Abe Books har ett stort urval av böcker, inbegripet begagnade och nya titlar, sällsynta böcker, ljudböcker och läroböcker. Även om de inte säljer något annat än böcker, de flesta kunder söker efter onlinebokhandlare inte ute efter CD- eller DVD-skivor, bara böcker själva. Oavsett titel du letar efter, bör du kunna hitta den, så denna brist på produktutbudet är inte mycket av en fråga. Webbplatsen har även en speciell markering som har endast “litterära underligheter.”

Om du är intresserad av att sälja, kan du betala en liten månadsavgift till platsen för stora volymer försäljning, eller så kan du sälja dina böcker direkt till affären med fri frakt.

Webbplatsen är mindre attraktivt än några av sina konkurrenter, men det är ändå lätt att använda och funktionella. Hemsidan tillåter användare att söka efter titel, författare, sökord eller ISBN och det finns ytterligare sökfunktioner som gör det möjligt att söka efter utgivare, högsta pris, bindande och mer. Surfning är enkelt och innehåller underkategorier för att låta dig smal ner dina resultat ännu mer.

Produktsidorna kan du lägga till objektet i din vagn, läs recensioner, se professionella recensioner, läsa en synopsis och lägga till objektet i din önskelista (kallas “vill” på webbplatsen). Det enda platsen saknas är kampanjerbjudanden.

Till skillnad från de flesta andra online-bokhandlar, inte Abe Books inte erbjuda natten sjöfart. Bristen på alternativ är en besvikelse. Det finns gratis frakt finns på några böcker, och dessa titlar kräver inga minsta beställning krav. Fraktpriset alltid varierar beroende på den enskilda säljaren.

Webbsajt

Webbplatsen gör saknar gåva alternativ, vilket är förståeligt med tanke på deras affärsmodell, men fortfarande är lite tråkigt. Det verkar troligt att många tredjeparts säljare skulle gärna sälja ett objekt med presentpapper om det innebar att tjäna mer pengar på sina produkter.

Abe Books erbjuder en anständig mängd betalningsalternativ, men de accepterar inte Discover, som inte fjärma ett antal potentiella kunder som bara bär kortet. De accepterar PayPal, checkar och banköverföringar, så om du bara har en Discover-kort, det finns lösningar. Den säkra webbplatsen kan också betalningar via presentkort och låter dig rabatt dina objekt med kupong koder.

Två betalningsalternativ sajten saknar inkluderar Google Checkout och betala-för-telefon.

Liksom Alibris missar Abe Books en stor möjlighet genom att inte erbjuda en speciell applikation för mobiltelefonanvändare. Som ett exklusivt nätbokhandeln, är detta en stor marknad att dra nytta av. Dessutom, platsen inte att erbjuda någon form av lojalitetsprogram, vilket minskar kundens incitament att återvända.

Abe Books inte erbjuder en utmärkt politik för återvändande, så konsumenter att returnera varor för upp till 30 dagar efter köpet. Butiken inte erbjuder fri returfrakten och tar inte ut en utsättning avgift.

Sammantaget erbjuder Abe Books en mycket acceptabel nivå av stöd, funktioner och alternativ, men för få för att göra området verkligen anmärkningsvärt. Med några mindre omarbetning av webbplatsen, kan de lätt förbättra några nedslående aspekter av deras online-bokhandel så det bättre kan konkurrera med de stora pojkarna.

Frakt

betalnings~~POS=TRUNC

Kundsupport

återgång politik

Sammanfattning