raid återhämtning – Datatech Labs 2017

Datatech Labs har kompetens och en certifierad renrum att återskapa data från en omfattande lista med materialtyper, RAID-system, operativsystem och filtyper. Även om det inte har DIY återvinning programvara för logiska återvinningar som de bästa RAID återvinning tjänster vi granskat, kan teknikerna utföra fjärråtervinningar för scenarier när data har förlorats till virus, oavsiktlig radering och omformatering. Men kundtjänst var minst konsekvent i vår granskning.

Sammanfattning

Endast hälften av RAID återvinning tjänster i vår granskning kunde och beredd att bevisa att deras renrum har certifierats av en utomstående organisation, och Datatech Labs var en av dessa tjänster. Det gav bevis för oss att renrummet har certifierats som en ISO 5 klass 100 renrum. Detta är den standard som krävs av RAID driv tillverkare. För att sätta detta i sitt sammanhang, måste en ISO 5 klass 100 renrum har mindre än 100.000 partiklar per kvadratmeter. Som jämförelse, det finns mer än 35 miljoner partiklar per kvadratmeter utrymme i genomsnitt. Bevis på att renrummet är certifierad är avgörande för att vinna kundernas förtroende, eftersom det är alldeles för lätt och alltför vanligt att en tjänst för att göra anspråk på den har en ordentlig renrum utan att bevisa det.

Den största bristen av Datatech Labs är bristen på överensstämmelse med kundtjänst. I våra tester, gjorde det bara 50 procent. För denna industri, är kundservice viktigt att bygga upp ett förtroende med dig innan du lämnar över ditt RAID-system. För att testa detta, frågade vi representanter kundservice en rad frågor från ett antal anonyma kontakter. Sedan jämförde vi svaren och svar. Det största problemet med kundtjänst var inte de motsättningar, men bristen på svar. Alltför ofta, skulle de svara endast en eller två av de frågor eller vill inte svara på frågan alls. Ur ett konsumentperspektiv, kände vi försummade och ignoreras. När vi kontaktade tjänsten som officiella granskare, var svaret mycket mer konsekvent och ivrig.

En annan brist i tjänsten är bristen på en SSAE 16 säkerhetsrevision. Detta är branschstandard för alla tjänster som hanterar data. Granskningen syftar till att säkerställa att tjänsten har de nödvändiga uppgifterna integritet och säkerhetsförfaranden. Även om det inte är nödvändigt, sådana revisioner är en bekräftelse från en tredje part organisation som dina data kommer att vara säkra.

Med Datatech Labs får du expert RAID återhämtning tekniker som kan återskapa data från alla typer av lagringsmedia, och du får en gratis utvärdering. Det är en av endast fem tjänster i vår granskning med en certifierad enligt ISO 5 klass 100 renrum, men tjänsten saknar en SSAE 16 säkerhetsrevision. Men den största nackdelen bristen på kundservice konsistens, vilket gjorde det lägsta i vårt test.