noter programvara – NoteWorthy Composer 2017

Redaktörens anmärkning: En nyare version av denna produkt finns tillgänglig. Tillverkaren listar nya versionen erbjuder följande funktioner: slagverk notation; ackordnamn; flera verktygspaletter; Windows 7 och Windows 10 kompatibilitet. Vi kommer att utvärdera, rang och granska den nya versionen av denna produkt när vi nästa uppdatera noter programvara recensioner.

Sammanfattning

NoteWorthy Composer är en prisvärd noter program som har alla de egenskaper en genomsnittlig användare kommer att behöva notate musik. För priset, kan vem som helst plaska i komposition. Men skulle vi ha velat se ytterligare funktioner som gitarr tabulering och automatisk notera placering.

Detta program är relativt lätt för både nybörjare och experter att använda. Den integrerade virtuella pianot som visas längst ned på huvudskärmen gör det enkelt för vem som helst att börja skapa musik så snart programmet öppnas. Du kan skriva anteckningar med hjälp av musen genom att peka och klicka på rätt rad. Du kan också använda datorns tangentbord för att skriva in anteckningar.

Detta program kan du ange ett oändligt antal anteckningar i en åtgärd som kan göra för några intressanta klingande låtar. De flesta notation programvara hindrar dig från att komma in anteckningar som överstiger ett mått tid signatur. För en del, särskilt experter, kan detta vara en positiv aspekt som gör det möjligt för dem att gå sönder eller tänja på reglerna i namn av konst och kreativitet. Men det kan vara ett hinder för oerfarna kompositörer, och vissa kanske tycker att det är irriterande. Det finns många kortkommandon i samband med de flesta av funktionerna. Vi fann att experimentera med noter och instrument för att vara underhållande och lätt.

Detta program har en importguide som hjälper dig importera MIDI-filer. Guiden hjälper dig ange inställningar, t.ex. ackord storlek och notis löptider, innan filen importeras. NoteWorthy bara tillåter dig att importera och exportera MIDI-filer. Du kan skriva ut kopior av de låtar du skapar för att starta en insamling av noter men om du vill.

Detta program är uteslutande för att noterna notation. Det låter dig inte importera eller exportera WAV-filer för att göra en komplett studioinspelning. Det skall heller inte har förmågan att notate slagverk eller gitarrtablatur som bäst noter programvara som vi har granskat.

Programvaran erbjuder kortkommandon och symbol paletter för att komma åt redigeringsfunktioner. Det är en av de billigare produkter på marknaden; men för några extra dollar vi skulle vilja se ytterligare funktioner som en mixer och piano rulle redaktör. Dessa funktioner är ganska vanligt i andra program vi testat och kan vara mycket användbar.

NoteWorthy har en inbyggd hjälp manuell, en avsnittet Vanliga frågor på tillverkarens webbplats och en aktiv medlem samhälle. Utvecklaren erbjuder också en e-postadress som du kan använda för att skicka frågor.

Vi fann att NoteWorthy Composer tar tag att vänja sig, och nybörjare obekanta med denna typ av programvara kan ha vissa svårigheter att hitta platsen för alla funktioner och deras motsvarande genvägar. Emellertid är gränssnittet nonthreatening och roligt. För priset, är det här programmet perfekt för amatör låtskrivare och amatörer.