presentationsprogram – PowerPoint

Microsofts PowerPoint är utan tvekan ett kraftfullt presentationsprogram, och en som är väl värt att beakta. Det är ett utmärkt val för den som vill samarbeta eller dela presentationer sömlöst med andra användare, tack vare Microsofts nya samarbetsfunktioner. PowerPoint enastående uppsättning funktioner, nästan obegränsad kreativ kontroll och stjärnornas hjälp och supportalternativ kombineras för att göra detta program en av de bästa i världen.

Funktioner

2010-versionen av PowerPoint erbjuder några funktioner som är så sällsynt, mycket få konkurrenter erbjuda dem. Mest anmärkningsvärt är dess samarbete och fildelning webbapp, som låter dig skicka, tillgång och dela filer från vilken dator som helst med en internetuppkoppling. Du kan även sända dina presentationer via denna app. Realtid, samtidigt samarbete och co-redigering är en annan stor nyhet, och ingen annan presentationsprogram vi granskat erbjuder denna möjlighet. Det finns även en mobil app för Windows 7 telefoner som låter dig redigera och visa bildspel presentationer på språng.

Ytterligare delningsalternativ inkluderar ett klick e-funktionen, vilket sparar din presentation och öppnar datorns standard e-postklient så att du enkelt skicka filen till en vän eller kollega. Och om du vill lägga filen på en flash-enhet eller annan liten lagringsenhet, kan du välja “Minska filstorlek” alternativ från menyn Arkiv för att göra delning ännu enklare.

Utöver dessa stora delning och samverkande funktioner, erbjuder PowerPoint en omfattande lista av standard och över genomsnittet presentationsfunktioner. Den nya, strömlinjeformade backstage syn utnyttjar “band”, snarare än de vanliga rullgardinsmenyerna för navigering. Dessa band är uppdelade i uppgifter och varje har ett antal uppgiftsspecifika verktyg.

Denna presentation mjukvara erbjuder en av de mest omfattande bibliotek av visuella effekter som vi hittade i vår granskningsprocess. Du kan välja en av de 40-plus presentationsmallar, som var och en har sin egen uppsättning av sidmallar, för ett oräkneligt antal totala sidmallar. Och vart och ett av de teman som har sin egen uppsättning av färgscheman som du kan skräddarsy vidare.

Det finns över 30 bildövergångar, och du kan anpassa var och en att inkludera ljud eller för att ange riktningen övergångs flyttas. Dessutom är objekt animationer – mer än 50 i alla – är indelade i kategorier som ingång, betoning, avsluta och rörelser över bilden, och var och en är också anpassningsbar. Några av bildövergångar har 3D-effekter till dem, vilket gör att din presentation att verkligen poppa ut på skärmen i mer än ett sätt.

Kompatibilitet

PowerPoint har också den mest omfattande ClipArt bibliotek med mer än 500 bilder, samt nästan 200 kakmått former och över 70 tabeller och diagram i både tvådimensionella och tredimensionella vyer. Detta är också bara en av några presentation program vi granskat som erbjuder Word Art – grafiska tolkningar av ett ord du skriver. Naturligtvis kan du fortfarande lägga till din egen media, som foton, video och ljud, till ett bildspel presentation.

Dessutom erbjuder PowerPoint utmärkta redigeringsverktyg för media. Du kan retuschera foton för att korrigera färg, lägga till filter eller ta bort bakgrunder med en knapptryckning. Standardtids klippning alternativ för video och ljud finns, naturligtvis. Och programmet har videoredigeringsverktyg utöver standardlängden trimning och ljudredigering; i själva verket kan du ändra färg eller ens använda en stil på dina klipp. Vår favorit foto effekt från PowerPoint-bilder ett objekt som du väljer ut fotot och i det tomma utrymmet bredvid den. Det bästa är att denna höga kvalitet är proffsiga effekt enkelt att uppnå, och den här funktionen är helt unik för denna presentation program.

För ännu mer känsla, kan du lägga till objekteffekter till någon av dina glidelement. Dessa inkluderar vanliga skuggor och vacker reflektion effekter, liksom glöd, 3D eller koniska effekter. Koniska och 3D-effekter liknar i vissa tillämpningar, men det finns drastiska skillnader när verktygen tillämpas på vissa objekt, så har båda alternativen – i motsats till bara avfasning verktyget, som i många andra bildspel applikationer – är mycket bekvämt. Naturligtvis, alternativ för alla dessa är helt anpassningsbara liksom. Bara plocka effekten och justera vid behov.

PowerPoint erbjuder också ett antal stora organisatoriska verktyg. Du kan gruppera glider in hopfällbara sektioner, vilket är bra för större presentationer. Objekt snäpp till stödlinjer när du har dem påslagna, vilket garanterar exakt placering varje gång. Och i presentationsläge, kan du ringa upp ett pennverktyg (i en mängd olika färger, inte mindre) och rita direkt på bilden för att understryka en punkt till din målgrupp. Denna presentation programvara gör att öva din presentation på ett kick, tack vare tidtagning progression och repetition lägen, att inte tala om ljudinspelning alternativ.

Powerpoints ordbehandlingsverktyg inkluderar möjligheten att lägga till kommentarer i presentationen redigeringsläget. Denna funktion gör att presentatören att se noterna, medan publiken ser bara presentationsmaterialet. Det finns också en unik spårbyten alternativ användbar för dem som arbetar med mer än en person att skapa en presentation. Du kan lägga till punkt text till en bild, och du kan även använda den inbyggda ordlista och synonymordbok att hjälpa till med ordvalet i presentationen.

Eftersom PowerPoint är utan tvekan den mest använda presentationsprogram på marknaden, är filkompatibilitet sällan ett problem. Du kan spara ditt arbete i standard PPT filändelsen, som vissa andra presentation program kan öppna också. Om du vet att din presentation kommer att visas på en dator som inte har PowerPoint kan du spara ditt arbete som en MOV-fil som kan öppnas med QuickTime eller en liknande ansökan. Och du kan exportera bilderna som en PDF eller bildfiler som JPG, GIF, PNG, BMP eller TIFF, för säkerhets skull. Naturligtvis, PowerPoint kan också formatera en fil i en webb-klar format för att göra ladda upp en kick.

Enkel användning

Om du växte upp med äldre versioner av PowerPoint, kommer gränssnittet omedelbart igenkännbar. Bandet organisation vi nämnde tidigare är drastiskt skiljer sig från tidigare versioner av PowerPoint, men bandhuvuden är ganska igenkännbar, och det är lätt att gissa var ett givet verktyg eller kommando kommer att placeras.

Microsoft har utformat denna presentationsprogram för att vara otroligt intuitivt och enkelt att navigera, även för dem som aldrig har använt PowerPoint – eller presentationsprogram, för den delen. Du kan dra objekt från skrivbordet till bilden, eller från en bild till en annan. En mängd olika åsikter glid – från slide redigering till en schematisk vy som visar texten för varje bild – hjälpa även de nyaste användare hålla ordning och känner till deras arbete.

Hjälp och support

Större mjukvaruföretag förlitar sig ofta på opersonliga hjälp och supportfunktioner för att undvika en enorm tillströmning av användar quandaries, men Microsoft är inte ett sådant företag. Det gjorde nästan perfekt på vår checklista översyn för kundsupport, kälken bara i att det inte erbjuder en PDF manual och eftersom vissa tjänster, som direkt kontakt med stödpersonal, kräver plats medlemskap.

Men vi tror att det är osannolikt att du någonsin skulle behöva kontakta teknisk support direkt, med tanke på att det finns en uppsjö av tutorials, felsökning guider, vanliga frågor och how-to är i online kunskapsbas. Och Hjälp-menyn som kommer med programvaran är också ganska bra; Du kan även leta upp poster i indexet för snabb referens eller utföra en sökning om du verkligen ont om tid. Du kan också vända sig till online-användarforum för ytterligare feedback från andra som äger produkten, om det behövs.

I alla, är PowerPoint nästan allt som presentationsprogram bör vara, med endast enstaka nackdelen hit eller dit. Det är särskilt användbart om du är ny till bildspel maker scen, om du är intresserad av samtidig redigering eller samarbeta för att skapa presentationer, eller om du skapar ett bildspel presentation som kommer att visas på en dator som inte har någon presentation programvara installerad på den.

Sammanfattning