folk söker tjänster – Spokeo 2017

Ibland när du försöker spåra upp en gammal vän, bara du har en e-postadress eller en gammal socialt nätverk skärmnamn. De flesta söktjänster kommer inte att tillåta dig att söka efter användarnamn eller e-post, och om de gör, de ofta betalt extra för informationen. Spokeo ger dig flera alternativ för att spåra förlorade nära och kära – inklusive möjligheten att söka efter användarnamn eller e-postadress utan extra kostnad. Det är därför Spokeo tjänar våra Top Ten Brons, och det är därför vi anser att det är ett av de bästa People Finder företag där ute.

rapportering

I våra tester, körde vi söker efter specifika personer på Spokeo hemsida. Resultatet blev en sida full av kontaktuppgifter för varje person. Förutom den grundläggande personlig information som du skulle få med nästan alla människor söktjänst, kommer du också få familjebakgrund, såsom släktingar, hushållsmedlemmar och make information om den är tillgänglig. Vi fick också fastighetsinformation, e-postadresser och födelsemånad och år.

Ingår utan extra kostnad med varje rapport är foton och sociala medier profiler som kan finnas tillgängliga. Spokeo söker även genom musik platser, videosajter, shoppingwebbplatser och bloggar för att hitta information. Vi fann att noggrannheten hos dessa typer av resultat var inte mycket hög, särskilt i jämförelse med de personuppgifter Spokeo kunde spåra. Men i vissa fall, var det rätt.

En person som vi sökte, som har flera års värde av adress historia men har inte rapporterat någon offentlig institution för de senaste åtta åren, var lätt för Spokeo att hitta. Hennes hits kom upp som separata profiler, dock, så det krävs lite extra arbete från vår sida att sätta alla bitar tillsammans. Som sagt, Spokeo kunde fastna hennes e-postadress, telefonnummer, senast kända adress, etnicitet och civilstånd, att starta upp.

Som vi genomförde andra sökningar, fann vi att en person redan hade skickat en begäran till Spokeo att ta bort sin information och det lyckades – för en plats i alla fall. Vi var fortfarande kunna hitta henne i en annan stat där hon en gång bodde. Därifrån kunde vi följa ett spår och fann henne på två sociala medierna.

Några av de andra vi sökte efter var svårare på sociala medier front. Vi hittade en persons nuvarande adress och släktingar, men de flesta av hennes personuppgifter var okänd, även om andra människor söktjänster kunde hitta mer på henne.

Sökkriterier

Vad gör Spokeo unik jämfört med andra människor söktjänster är att det tillåter dig att söka efter en person genom att ange ett användarnamn socialt nätverk. Detta kan vara till stor hjälp om du kan komma ihåg är en persons online-handtag. Du får en uppsjö av information även med bara ett användarnamn.

Naturligtvis kan du söka efter namn eller adress, och du kan söka efter personer som använder sin e-postadress eller telefonnummer.

Spokeo erbjuder bara en månatlig medlemsavgift, så att du inte kan köpa bara en rapport i taget, och du är begränsad till 20 rapporter per månad. Företaget tillåter dig att avsluta ditt konto när som helst utan några konsekvenser – så om du registrerar dig för sex månader, men måste avbryta efter tre månader, kommer Spokeo inte betalt för de följande månaderna. Var noga med att hålla koll på ditt konto eftersom alla abonnemang är inställda på automatisk förnyelse om du avbryta.

Du kan begära att Spokeo bort dig från sina listor genom att hitta din profil på sin webbplats och sedan fylla i ett formulär. Du kommer att behöva göra merparten av arbetet, men eftersom det finns sannolika separata listor för varje adress där du har bott.

Det är lätt att hitta ett svar på nästan alla frågor du kan ha om Spokeo tjänst. Om det inte är i Vanliga frågor (FAQ), kan du maila eller ringa företagets kundtjänst. Det finns också användarvillkor och integritetspolicy dokument som kan ha ett svar.

Spokeo blir vår röst för en av de bästa människor söker tjänster tillgängliga, särskilt för sociala medier och bloggosfären. Även om dess riktighet är inte alltid 100 procent med sina profil hits, blir det tillräckligt nära för att hjälpa dig att hitta vem du letar efter.

ytterligare fördelar

Hjälp och support

Sammanfattning