inspelningsstudio programvara – Ableton Live 2017

Ableton är en av de mest unika musikstudion program runt. Från dess inspelning och produktionskapaciteten till dess övergripande gränssnitt och design, är Ableton unik och har hjälpinspelningsfunktioner.

Sammanfattning

Om du är ny på Ableton Live 9, kommer en inbyggd handledning på den högra sidan av arbetsfönstret vägleda och lära dig programmets funktioner. Denna handledning visar dig hur du skapar beats och spela in ljud, bland annat lektioner. Det är trevligt att det finns en inbyggd handledning eftersom Ableton kan ta lite tid att vänja sig vid.

Ableton Live 9 gränssnitt är matt grå och har en platt utseende. Det finns två huvudfönster i Ableton Live 9. Arrangemanget fönstret liknar arrangemanget fönstret hittar du i nästan varje Digital Audio Workstation (DAW), med undantag för spårinformationen sitter på höger sida av arrangemanget fönstret i stället för vänster. Tiden går fortfarande från vänster till höger som i andra DAWs i arrangemanget fönster utsikt.

Unikt för Ableton är sessionsfönstret. Sessionsfönstret har många funktioner. Den liknar kanalremsor i en mixer. I sessionsfönstret, är tiden inte linjär och inte flödar i en jämn rörelse från vänster till höger. Bitar av ljud är uppdelade i klipp som du kan ordna i valfri ordning inom varje kanal. När du trycker på play på någon av klippen i kanalen, kommer ljudet att spela. Om du spelar två eller fler klipp samtidigt, klippen kvantisera automatiskt (automatiskt spela på takten med varandra).

Sessionen vy öppnar många möjligheter för hur du kan använda denna professionella musikprogram. Eftersom du kan i princip spela vilken kombination av slingor och de kommer automatiskt kvantisera för dig, kan kompositioner skapas genom att spela någon kombination av loopar tills du hittar något du gillar. Detta innebär också att du kan använda denna programvara musikinspelning i ett liveuppträdande inställning. Du kan spela in ljud i klipp och spela upp dem på takten när du känner improviserade, och inspelningen spelas upp automatiskt på takten och i tid.

Ableton Live 9 har andra kraftfulla funktioner, såsom dess ljud till MIDI-omvandlare. När du konverterar en bit av ljud till MIDI, får du tre konverteringsalternativ: Harmony, Melody eller trummor. När du väljer ett alternativ, Ableton automatiskt skära upp ljudet i MIDI klipp. Du kan sedan använda dessa i din sessionsfönstret, bland många andra alternativ. Detta är en snabb, kraftfull och korrekt sätt att förvandla ljud till MIDI-filer.

Denna programvara inspelning är utrustad med 37 plugins och fyra virtuella instrument. Ableton standard levereras med en stor slinga bibliotek med över 1100 ljud som är redo att användas i dina musikaliska kompositioner. Du har också möjlighet att uppgradera till Live Suite upplagan, som erbjuder betydligt fler ljud och virtuella instrument.

Ableton Live 9 är en kraftfull och mångsidig mjukvara. Det är till skillnad från alla andra DAW, så det tar lite tid att vänja sig – särskilt förhållandet mellan arrangemanget fönstret och sessionsfönstret. När du lär dig detta program, kan du använda den för mycket mer än bara spela in ljud, vilket gör det önskvärt att inte bara studio, men också leva inställningar.