pbx telefoner och system – Elastix 2017

Den Elastix NLX4000 är en Unified Communications-server utformad för att leverera IP-PBX till medelstora och stora företag. Den stöder både hårdvara VoIP-telefoner och softphones.

Utrustningen har en 1.5U design. Detta innebär att det är 1,5 gånger så högt som en standard 19-tums serverracket. Det är 2,64 inches tall, 17,32 inches bred och 14,65 inches lång, och den väger 9,5 pounds. Den NLX4000 kommer i en orange chassi med Elastix branding. Den har en LCD-display på frontpanelen samt en löstagbar hårddiskfacket. Viken rymmer en 2,5-tums 500 GB SATA-hårddisk, men du kan också lägga till en andra 500GB hårddisk i en RAID 1-konfiguration.

Detta PBX-systemet kör en dual-core processor klockad till 1,86 GHz och packar 4GB DDR3 RAM. Den har två USB-portar, två Gigabit Ethernet nätverksgränssnitt, upp till 48 FXO och FXS analoga portar för att ansluta till krukor och PSTN nätverk, och upp till fyra T1-portar. Den stöder upp till 300 telefoner och upp till 120 samtidiga samtal. Förutom att tillhandahålla hårddisk redundans har Elastix NLX4000 en valfri redundant strömförsörjning för att hålla utrustningen kommer i händelse av primära strömavbrott.

Den NLX4000 kör 32-bitarsversionen av Elastix PBX operativsystem, men det är också kompatibel med 64-bitarsversionen av programvaran. Elastix är Asterisk-baserade PBX mjukvara och som Asterisk, fri programvara med öppen källkod. Denna programvara gör det möjligt att integrera flera telefonisystem med Elastix NLX4000. Det möjliggör också avancerade växelfunktioner såsom omstyrning, minst kostnad routing, förlängning roaming, röstbrevlåda och virtuella konferensrum. I allt, NLX4000 ger över 100 grundläggande och avancerade PBX-konfigurationer. Du kan lägga till nya funktioner och utöka funktionerna i PBX utrustning med programvara från tredje part. Det finns över 30 sådana program i Elastix tillägg marknaden.

Den fria och öppen källkod operativsystem Elastix NLX4000 är dess stora styrka och svaghet. Å ena sidan minskar kostnaden för PBX utrustning och tillåter dig att bygga funktioner anpassade till din organisations specifika behov. Dock är den dolda kostnaden för denna programvara med öppen källkod tredje part add-on program. Tredjeparts tillägg erbjuder önskvärda egenskaper som inte tillhandahålls av Elastix och är oftast inte gratis. Dessutom kan brist på långsiktigt stöd för tredjepartstillägg gör det svårt att framgångsrikt genomföra de avancerade PBX funktioner de lovar.

Den Elastix NLX4000 är ett företag-grade telefonilösning som konsoliderar analoga och digitala telefonlinjer. Däremot kan det starka beroendet av tredje parts programvara snabbt göra det en dyr PBX lösning.