PC-säkerhetskopiering – Nova, 2017

Redaktörens anmärkning: Nova 17,3 är nu tillgänglig. Vi kommer att utvärdera, rang och översyn version 17.3 när vi nästa uppdatera PC Backup recensioner. Samtidigt kan du njuta av vår granskning under ca Novabackup Professional 16,5.

funktioner för säkerhetskopiering

Nova är ett PC program som utför två viktiga funktioner: den säkerhetskopierar alla dina viktiga digitala filer samtidigt säkerhetskopiera alla dina datorprogram och inställningar. Vad detta betyder är att om du får ett fullskaligt datorkrasch eller virus attack, kommer du att ha de verktyg till ditt förfogande för att snabbt migrera data och inställningar till en annan maskin med begränsad driftstopp. Denna dator backup-program kan du lagra dina data till valfritt antal säkra platser, inklusive lokala och online-destinationer. Du kan även tillbaka allt upp till flyttbara media som brända CD och DVD. På grund av användarvänlighet och hastighet som Nova visar, har vi döpt den vinnare av vår Top Ten Recensioner Gold Award för bästa programvara PC backup-program.

Ett program laddas med alla de viktigaste funktioner för säkerhetskopiering du behöver, Nova skickligt kopierar dina filer, mappar och datortillämpningar till en säker plats så att du kan enkelt hämta dem om datorn kraschar. Data kan säkerhetskopieras till en partitionerad del av datorns hårddisk, en annan dator, flyttbara media som CD och DVD, eller en ftp eller moln plats.

Den fullständiga backup-funktion gör en kopia av allt i datorn, men återkommande säkerhetskopior som är mindre tidskrävande sker efteråt. Den inkrementella backup-funktion sker på en mer frekvent basis och bara säkerhetskopierar data som har ändrats sedan den förra säkerhetskopieringen utfördes. Differentiell säkerhetskopiering, som säkerhetskopierar endast de filer som har ändrats sedan den senaste fullständiga säkerhetskopieringen utfördes, finns också. Alla tre alternativ fungerar unisont för att säkerställa din dator säkerhetskopieras.

En annan av de mest kritiska funktioner för säkerhetskopiering är förmågan att utföra en komplett systemavbildning backup. Detta gör en klon, eller spegel kopia av hela din hårddisk som innehåller operativsystemet inställningar och kritiska mjukvarukonfigurationer. Vikten av att ha denna funktion tillgänglig är så att om datorn blir skadad, kan du återställa allt till en annan dator utan att behöva ändra inställningar för att få miljön som du behöver det.

En inbyggd virusskydd medföljer Nova, väcka ytterligare nivå av säkerhet mot obehörig åtkomst till dina personliga eller affärsdata. Alla lagrade data är lösenordskrypterade och kan endast nås om du har nyckeln. Dessutom är programvara som är kompatibel med tredje part moln lagring program som Google Drive och Dropbox. Betydelsen av detta är att du har möjlighet att dra nytta av molnet som en säker plats där du vill lagra dina säkerhetskopierade data. Nova kommer även med sin egen privatägda moln lagring, som är gratis för det första året. Den enda nackdelen här är att den fria delen av kontot är begränsat till bara 2 GB lagringsutrymme.

Återhämta sig och återställa

Utan goda egenskaper återhämtning och restaurering, kan även den snabbaste och mest kapabla PC backup-lösning göras ineffektiva. Nova har återhämta sig och återställa funktioner som är både mångsidiga och enkla att utföra, tack vare närvaron av en säkerhetskopia guide som kan gå igenom instruktionerna om du har problem.

Dess funktioner kan du utföra en mängd olika dataåterställningsfunktioner, som inte är begränsade till en fullständig systemåterställning. Du kan också återställa specifika filer och mappar för att spara tid om dataförlust är begränsad till ett visst område i din dator. När återställning av data, har du möjlighet att placera dessa data i en annan än den ursprungliga hårdvara, inklusive en annan dator plats. När du gör detta, Nova bevarar alla dina program sökvägar så att du kan återuppta verksamheten på en annan maskin utan att behöva göra några tidsödande justeringar. Ett intuitivt och lättanvända instrumentbrädan i kontrollerna gör att återvinna förlorad filer en relativt enkel process.

När det gäller automatisering av säkerhetskopiering av data, som har möjlighet att schemalägga backuper att ske i förväg är nyckeln. Nova har en rik uppsättning anpassningsbara schemaläggning funktioner som kan tillgodoses och ändras för att passa dina specifika behov. Som regel bör inkrementella säkerhetskopieringar planeras att äga rum på en återkommande basis under hela dagen. Differentiell säkerhetskopiering kan schemaläggas mer sällan, med fullständig backup inträffar bara periodvis – men frekvenser kan ställas in att köras när som helst du föredrar.

Nova erbjuder också omfattande rapportering i form av aktivitetsloggar som kan skickas direkt till din inkorg. Dessa stockar rapportera om ett antal variabler, inklusive alla backup aktivitet och en bekräftelse på att säkerhetskopiering och återställning genomfördes utan fel.

Förmågan att hitta svar och söka hjälp om du får problem är viktigt med alla program. Nova utmärker sig i området för hjälp och stöd genom att erbjuda ett stort antal vägar för att hitta hjälp. Börjar med en tät kunskapsbas online artiklar och online webbseminarier, ger programmet dig också tillgång till en-mot-en hjälp via e-post, chatt och telefon support.

Nova gör antalet en plats i vår lista över bästa PC-program för säkerhetskopiering på grund av dess kraftfulla kombinationen av säkerhetskopiering och återställning funktioner, noggrann schemaläggning och rapporteringsalternativ, och omfattande hjälp och stöd. Den är kompatibel med alla Windows-operativsystem från Windows XP via Windows 8 (inklusive Windows 8.1).

Schemaläggning och rapportering

Hjälp och support

Sammanfattning