personliga lavinsändare – Arva Link 2017

Den Arva Link är en tre-antenn lavin transceiver. Denna ledstjärna har en standard sändningsintervall jämfört med andra fyrar och har en fritt flytande riktningspil används när sökläget. Denna typ av pilen inte rotera 360 grader, så om du passerar över offret, i stället för att rotera bakåt, visas en ikon som talar om att rotera 180 grader. Länken gör har en längre batteritid än andra fyrar när i sökläge och kan växla mellan lägena med en knapptryckning. Allt detta och mer har förtjänat Arva Link mitt godkännande.

Sända & ta emot funktioner

Den Arva Link sänder din position 164 fot och använder tre antenner för att göra det. Länken använder alla tre antenner för att maximera din överföring, oavsett vilken position fyren är i. Med tre antenner stärker signalen vid sändning, men ger också en mer exakt plats när du söker efter överlevande. En av de kraftfulla funktionerna i denna personliga locator beacon är dess förmåga att sända på en W-Link frekvens. Du hittar den här på high-end digitala fyrar som Arva Link. W-Link ger dig beräkningar som är mer tillförlitliga på antalet begravningar, mer exakta placeringen av offren när du söker och överför sådana uppgifter som bärarens vitala funktioner. Detta är mycket användbart eftersom det tillåter dig att spåra offrets status som du söker efter dem.

Den Arva Link har en fritt flytande riktningspil på länken som guidar dig till den sändande ledstjärna. Pilen roterar endast 180 grader, vilket innebär att om du passerar genom ett offer, inte pilen roterar inte men en U-sväng ikon visas. Vi föredrar en 360-graders roterande pil som inte kräver att du omorientera själv varje gång du passerar ett offer. Detta är dock en mindre besvär och bör inte stöta bort dig från att använda denna kapabel transceiver.

Denna enhet har en enkel knapp konfiguration. Det finns en på / av-knappen på toppen, en glidande knapp på framsidan som växlar mellan sökning och skicka läge, och två knappar på sidan. När mittknappen är i sökläget, kan du använda den för att markera sändare när du söker efter flera offer. Vi var glad över att se att märkningen offer och växla mellan sändning och söka var lika enkelt som att trycka på en knapp. Länken har också en batteritid på 250 timmar när i sändningsläge och 40 timmar när i sökläget.

Du kan ladda ner Link bruksanvisning från Arva webbplats. Fyren har kommit med en manuell också, men det är trevligt att ha en elektronisk version på nätet. Det finns inga frågor eller extra hjälp material på webbplatsen, men du kan skicka e-post företaget att få personlig support.

Arva har snabbt blivit ett välkänt namn med backcountry redskap, och deras koppling lavin ledstjärna är ett fantastiskt verktyg för att ta med dig. Denna fyr kan hitta flera ämnen och låter dig markera sin plats så att du kan fortsätta sökningen. Länken kan överföra upp till 164 fot och har en enkel knapp som låter dig växla mellan sökning och sändning. Vi rekommenderar denna ledstjärna för alla ivrig friluftsentusiaster.

Design

Hjälp och support

Sammanfattning