robot vakuum – Neato Botvac Connected, 2017

Eftersom tekniken utvecklas, våra hem får smartare med varje ny produkt vi lägger till det. Den Neato Botvac Ansluten är en av de smarta hem tillägg som låter dig rengöra smartare, inte hårdare. Denna robot vakuum ansluts till Wi-Fi hemma och skapar en förbindelse med Neato app du ladda ner till din smartphone eller surfplattor (iOS eller Android, bara), och det ger dig 100 procent kontroll över din robot.

Prestanda

Precis som Neato robotdammsugare från det förflutna, utför denna en bra på mattan och hårda ytor, suger upp mest skräp i sin väg. Dess unika D-formad konstruktion gör det möjligt att komma närmare väggar och kanter av möbler än andra robot dammsugare. Även om det hålls en del av samma tillbehör och beteenden som tidigare modeller, har det förbättrats avsevärt i andra områden, vilket gör detta the Top Ten Gold Award vinnare.

Det första vi märkte om Neato Botvac Connected är hur det rörde sig i rummet. Det flyttas längs omkretsen av våra testrum metodiskt medan dammsugning innan du rengör mitten av rummet. Vi märkte också att roboten närmade varje hinder (tabeller, soffa och väggar) långsamt och sällan stötte objekt, men det kramade dessa gränser närmare än andra robot dammsugare hade.

Denna robotdammsugas väl på både matta och hårda ytor – särskilt när vi använde turboläge. Den Neato Botvac Ansluten har två lägen. Turbo är starkare, mer kraftfull och presterar mycket bra när du behöver det för att plocka upp massor av skräp och särskilt fina partiklar, såsom damm eller mjöl. Eco-läget är lugnare och mindre kraftfull, men det suger under en längre period.

Varje test vi sätter Neato Botvac ansluten via var mestadels framgångsrik – det suger upp de flesta av varje röran vi gjort. Det rullade över täta högar av skräp och dammsugas allt som var i dess väg och hålls rullande längs. Vi fann att det missat några fläckar av mattan efter en fullständig rengöring av rummet, men du kan instruera denna Botvac att göra en annan full pass i rummet, om det behövs. Denna robot dammsugare hanteras större bitar lätt – spannmål var ingen match för Neato Botvac Ansluten.

En av de mest frustrerande mässar att städa upp är kattsand på linoleum eller kakel, och Neato Botvac Ansluten lyckats plocka upp alla de små bitar av skräp och damm på sitt sätt. Såsom stoftet på mattan, fast, den Botvac lämnade en remsa av strö orörd.

bekvämlighet

Vi var beredda att hjälpa denna robot vakuum över den höga tröskeln mellan matta området och en linoleumgolv, men Neato Botvac Ansluten körde rätt över tröskeln med inga problem alls.

Batteriet som Neato Botvac Connected användningsområden är litium-jon, som upprätthåller en laddning längre än sina föregångare. Att använda Eco-läget, och beroende på ytan den dammsugning, kan det köras i upp till två timmar åt gången. När din robot återgår till docka, kan laddningstiden ta upp till tre timmar.

Det finns mycket lite i form av montering med Neato Botvac Ansluten. När du drar den ur lådan, du behöver bara ställa in laddstationen och koppla in den. Den bot behöver laddas innan du kan komma igång med rengöring. Det finns två knappar på Neato Botvac: en hem-knappen som har fyra funktioner, inklusive knuffar din bot vaken, instruerar den att städa ditt hus, pausa dammsugning och återställa bot. Den andra är en spot-rengöring knapp som du kan trycka på för att starta en plats ren eller pausa att städning. Det finns också en kontrollpanel på bot som låter dig välja ett språk och ställa in Wi-Fi.

Den Neato Botvac Ansluten är lite kortare än tidigare modeller, vilket innebär att den kan lätt glida under låga bord och soffor, Men, ser det soffan klaffar och säng kjolar som väggar, så det kommer inte att driva igenom och gå under dessa områden.

Att hålla din bot ren och arbetar på topprestanda betyder dagligt underhåll. Vi fann att efter endast två passager av våra test rum, behövs Neato Botvac Ansluten en bra rengöring själv. Och du behöver inte gissa om det är dags att rengöra det – Botvac låter dig veta. Efter tömning sin stora soptunna och skaka dammet från filtren, vände vi bot över och började uppgiften att rengöra borstarna. Detta vakuum har några olika rullar, inklusive en combo borste som har borst. Dessa fungerar bra för att plocka upp hår från ditt golv, men det fungerar också som kardborreband, speciellt med mjuka knippen av djurhår.

Som du väntar på din bot för att ladda första gången, kan du ladda ner och bekanta dig med appen. Appen fungerar på en smartphone eller surfplatta (iOS och Android) och den använder Wi-Fi-anslutning i samband med en separat anslutning som bot skapar. Det är inte särskilt svårt att använda appen, men det tog lite tid för oss att ställa in scheman och räkna ut vad vi kunde göra med appen. Det är faktiskt en enkel app som låter dig namnge din bot (vi heter vårt The Bear) och instruera den att rengöra eller pausa. Du har också möjlighet att manuellt styra din bot med appen för att rengöra en specifik plats – eller så kan du tävla runt i rummet för skojs skull. När din bot har rengjort får du meddelanden till telefonen så att du vet att det har slutfört sin uppgift.

Tillbehör

Liksom andra Neato bots, kommer detta med en magnetisk gränsmarkör. Du kan placera den under mattor och trösklar för att förhindra bot kommer in rum du inte vill att det ska vandra iväg till.

Neato erbjuder en ettårig garanti för att din bot är fri från defekter i delar eller arbete. Om du hittar något fel med det under det första året, kan du skicka det tillbaka till tillverkaren för att få den reparerad eller utbytt. Tillverkaren ger sina kunder flera användbara guider och stöd från sin webbplats. Du kan hitta en snabbstartsguide, en viktig informationsguide för Neato Botvac Ansluten, och du kan titta på mycket hjälpsam instruktionsvideor.

Garanti och support

Även om Neato Botvac Ansluten inte passera varje prov med glans, utförde det mycket väl och gjorde upp för alla missade partiklar med andra och tredje passager. Framför allt var vi imponerade med denna robot vakuum inställning till väggar och möbler, eftersom det rengöras närmare dessa gränser bättre än andra robotar som vi testade. Den Neato smartphone och surfplatteapp gör att hålla hemmet rent bekvämare än någonsin, vilket gör detta den bästa robotdammsugare i vår uppställning.

Sammanfattning