sida programvara layout – PageStream 2017

PageStream Pro erbjuder en mängd olika verktyg som du hittar i de flesta sidlayout programvara. Du kan skapa anpassnings ramlösa textrutor för sidhuvud, sidfot och bildtexter. Tyvärr har programmet minimal clip art och inbyggda grafik, och layouten är obekväm och svår att navigera. Vi rekommenderar denna layout verktyget endast om du är på en stram budget och letar efter utforma enkla projekt såsom nyhetsbrev eller get-well-snart kort.

Sammanfattning

Denna sida designer programvara har sina för- och nackdelar, inklusive en enkel men ändå något förvirrande gränssnitt. Standard arbetsytan visar endast verktygsfältet där du kan välja mellan vektorer och former eller skapa en textruta. Du kan aktivera olika fönster som visar skript, stilar för rubriker och sidfot, samt färgrutan. Denna produkt skulle rankas mycket högre, men det har bara ett litet antal olika stilar och färger att välja mellan.

Denna sida layoutprogram kan du anpassa mästare kapitel och underkapitel under dem, var och en med sina egna specifikationer och layout. Denna sida palett bidrar till att upprätthålla, grupp och rikta flera sidor på en gång. Om du är strikt vill arbeta med text, som att skriva en bok eller ett tekniskt dokument, kommer du att använda denna programvara. Programmet har en funktion som låter dig spela in dina återkommande aktiviteter som manus och använda dem senare för olika funktioner i andra projekt, vilket sparar värdefull tid.

Om du använder PageStream Pro, kan du bli besviken av litet antal bilder som medföljer programmet. Clipart är nästan obefintlig i denna strikt text- och vektorbaserad programvara, men lyckligtvis kommer det inte att begränsa dig i form av bilder och grafik som du kan ladda upp.

PageStream Pro har alla layoutdesignverktyg som du hittar i en traditionell ordbehandlare, men det lägger till några extra funktioner sådan precision typografi. Systemet har stup skalning, spårning, leda och kerning. Ramlösa text skapande – perfekt för sidhuvud, sidfot och bildtexter – är ett användbart verktyg som låter dig att börja skriva utan att behöva dra ut en textruta. Varje ram kan ha upp till 99 kolumner och text är automatiskt anpassas för när du ändra storlek på rutan.

PageStream har begränsad support. Du kan ringa eller maila kundtjänst, men det är det. Webbplatsen har en avsnittet Vanliga frågor, men kopplingen till det tar dig tillbaka till hemsidan. När du hämtar PageStream, hittar du några instruktioner till sedlar och handledning som vi hittat till hjälp när vi testade programmet.

Pageplus Pro har en lång väg att gå för att bli state-of-the-art sidlayout programvara, men om du funderar på att arbeta strikt med vektorer och en massa text, kan du ha nytta av. Du kan manipulera texten att följa banor och lägga till lite flare genom att lägga till effekter i texten, men även denna lista över effekter faller kort jämfört med andra program i vår uppställning.