inspelningsstudio programvara – Apple Logic Pro X 2017

Logic Pro X är Mac-only digital inspelning mjukvara som är kraftfull och prisvärd. Tidigare omgångar av Logic Pro brukade vara dyra jämfört med andra musikindustrin programvara. Dock har Logic Pro X gjort stora framsteg sedan med inspelning och produktionskapacitet, och har lagt till dem med en låg prislapp. Denna inspelningsstudio programvara har starka inspelning och produktionskapaciteten som tjänar detta program vår Top Ten omdömen om Silver Award.

Gränssnitt & Plugin Funktionalitet

Utseendet på gränssnittet är jämförbar med Garage, men Logic Pro X är mycket mer intuitiv. Webbläsarfönstret är på vänster sida av skärmen, med arrangemanget fönstret till höger. Spår information inom arrangemanget fönstret är lite nakna. Med undantag av mute, solo och automations knappar, det finns inte mycket inom varje spår.

Virtuella instrument och produktionskapaciteten är där det här programmet verkligen utmärker sig. Mängden detaljer tas i varje programvaruinstrument och användbarheten av var och en är otroligt. Det finns något för alla i den virtuella instrument arenan.

Transporten är snyggt arrangerade och sitter prydligt ovanpå arbetsstationen. En av de häftiga funktioner i transporten är att när du spelar något på en MIDI-keyboard, kommer det att berätta för dig vad ackord du spelar. Detta kan vara användbart om du inte har så mycket kunskap om musikteori och du försöker bit kompositioner tillsammans.

MIDI inspelning och redigering är enkel och intuitiv att använda Logic Pro X. dubbelklicka på någon inspelad MIDI inom arrangemanget öppnas MIDI redaktör. Inom denna editor kan du ändra hastigheten, humanisera noterna eller kvantisera MIDI med ett klick på en knapp. Du kan också överföra alla dina MIDI-data till en viss tangent om det behövs. Att skapa musik med MIDI-data är enkel.

För gitarrister, är förmågan att koppla gitarren rakt in ett gränssnitt och använda programvaran enbart för att uppnå stora gitarrtoner en kvalitet som inte många studioinspelning program besitter. Förstärkaren inom denna programvara inspelning modeller kända stilar och toner från flera gitarrförstärkare inklusive Fender, Mesa Boogie och Marshall. De digitala förstärkare har justerbara kontroller som fungerar precis som en verklig förstärkare så att du kan ringa in din ton efter dina önskemål. Du kan också anpassa den typ av mikrofon som är placerad framför förstärkaren, såväl som placeringen.

Inspelning

Att främja roligt för gitarr nördar, har Pro X full pedal styrelse gitarreffekter som är helt anpassningsbara. Du kan kedja ihop en rad gitarr pedaler, vilket ger dig full arsenal av professionell gitarr redskap alla i mjukvaran.

En av de mest unika funktioner inom Pro X är trummis spåret. Detta är din session trummis när du behöver en. Du kan välja trummis och den typ av trumset för inspelningen. Varje trummisen har sin egen spel kvaliteter och stilar och du kan även justera hur trummisen spelar i inställningarna. Trummisen anpassar sig till din spelstil och simulerar en verklig mänskliga faktorn till den digitala trum emulering.

Denna musik studio programvara ger över 67 digitala effekter, samt 18 virtuella instrument och en stor slinga bibliotek. Utanför trummisen spår och gitarr effekter, virtuella instrument låter som de verkliga versioner de emulerar. De virtuella instrument är en pärla inom denna kraftfulla programvara.

Layouten på mixern är fin och ren. Mixern är anpassningsbara så att du kan se bara vad du vill se. Du kan lägga till upp till 255 ljud och MIDI-spår i mixerbordet. Varje spår kan hantera upp till 15 effekter skär och åtta skicka effekter. Programvaran har även en flerbands EQ byggd i blandaren för att justera ljudet av dina inspelade ljud.

När vi lagt MIDI-instrument i mixern, skulle blandaren automatiskt skapa ytterligare kanaler med automatisk bussar, infoga och sänder. Om du bara vill ha nakna ljudet av din MIDI-instrument, måste du ta bort de extra kanalremsor från mixern. Detta var en märklig händelse, men bara en liten olägenhet.

Logic stöd nås genom Pro Apps fliken på Apples supportsida. Här hittar du några snabba användartips, stöd samhällen och manualen. Du kan också använda kontaktstöd på Apples webbplats. Där kan du få telefonsupport och andra supportalternativ.

Effekter & Plugins

Logic Pro X är en kraftfull DAW med imponerande virtuella instrument och produktionskapaciteten. Det är prisvärt jämfört med andra inspelningsprogram i branschen men innehåller lika mycket ljudinspelning och produktion makt. Logic Pro X är ett smart val som en fullfjädrad DAW.

blandning

Hjälp och support

Sammanfattning