gräsklippare robot – Husqvarna Automower 2017

Husqvarna Automower 220AC robotgräsklippare är en okomplicerad modell som är lämplig för att klippa gräsmattor på upp till 0,35 tunnland. Om gräsmattan är alltför stor för att skära i en laddning, kommer gräsklipparen återgå till sin laddningsenhet, ladda och återgå till avsluta jobbet. I regn eller hög luftfuktighet, kommer gräsklipparen att fortsätta att fungera, eftersom det inte kommer med en regnsensor som skulle tala om det för att återvända till sin bas tills luftfuktighet sjunkit.

Körs på batteri, ger det inga utsläpp och är miljövänlig. Den medföljande NiMH-batteri tar 45 minuter att ladda och sedan köra för en lika 45 minuter innan behöva återvända till sin bas. Jämfört med litiumbatterier, håller Ni-MH en kortare laddning, vilket får den att behöva ladda oftare. Dessutom behövs ersättning var två till tre säsonger, medan litiumbatterier pågå i tre till fem år.

Husqvarna Automower 220AC automatisk gräsklippare klipper gräs via ett förinställt schema eller genom direkt kommando. Schemaläggning och gräsklippning inställningar ställs in via 19-knappen pekplatta och LCD-skärm. All planering och inställningar måste fyllas genom basen själv eftersom det inte finns några avlägsna alternativ, inte heller finns det en app eller trådlös anslutning finns.

Klipphöjd ställs in manuellt för att klippa gräs mellan 0,8 och 2,4 inches, och skärbredd är en smal 8,7 inches. En okonventionell blad, som består av tre kolstål rakblad inneslutna i en kapskiva, gör en finare snitt än en konventionell blad skulle lämna gräsmattan friskare. Knivsystemet behöver bytas var två till tre månader i stället för årligen, höja underhållskostnaderna avsevärt.

Säkerhetsfunktioner för Husqvarna Automower 220AC inkluderar hissen, lutning och hinder sensorer, som kommer att stänga ner helt eller omdirigera den, liksom en PIN-kodlås för att hålla barn från att aktivera den. Förutom en inbyggd stöldskydd larm, ger PIN-koden också ett extra lager av säkerhet, att hålla obehöriga användare i alla åldrar från att vrida på.

Med en maximal lutning eller lutning på 20 grader, är Husqvarna Automower 220AC robotgräsklippare lämplig för varv som är mestadels nivå eller som har endast små terrängskillnader. För varv eller trädgårdar med flera områden att klippa som skiljs åt av trottoar eller andra avdelare, kan denna modell inte vara en bra passform som det finns ingen multizone kapacitet tillgänglig.

Husqvarna Automower AC220 är en rätt passform för någon som behöver en enkel att använda automatisk gräsklippare som kan hantera en enda, liten och relativt nivå gräsyta. Besvär av att inte kunna styra eller komma åt det genom bör betraktas som en avlägsen, app eller Bluetooth-anslutning, men det omfattar grunderna väl.