multiverktyg – Gerber MP1, 2017

Medan den andra Gerber multiverktyg Active Junky testades var en mästare med metall, är Gerber MP1 en jack-of-all-trades, presterar bra i många olika prövningar. Med 12 verktyg i en 8 oz multiverktyg, är varje komponent lätt tillgängliga och lätt att öppna, även för handskar på händerna. Den texture G-10 grepp innebär extra dragkraft och bättre kontroll. Den medföljande Gerber multiverktyg mantel håller verktyget vid klar och kan placeras vertikalt eller horisontellt.

Gerber annonserar känsla för sin multi-verktygets fjäderbelastade tänger, och Active junky testare överens med känslan, notera fjäril handtag och bekväm design. Både den fina kanten bladet och sågtandat blad är tillverkade av hållbart 420HC rostfritt stål. Den MP1 innehåller en särskild bryt-bar verktyg, vilket innebär att du inte behöver offra blad när du har uppgifter som kräver lite nyfikna.

Nyckelattribut: Performance

Bäst för: Ett brett utbud av användningssätt och att ha vid din sida hemma, i bilen, när du reser eller på backcountry upptäcktsfärder.

Tester Kommentarer: “Mer bäver än barbar, har MP1 en taktisk utseende som är något i otakt med den häpnadsväckande glidande mekanismen verkliga styrkor lära sig att hantera verktyg, grepp- och kontroll-wise, tar ansträngning men belönar ägaren med överlägsen. snitt, sågning manövrar och skruv penetration med lite halka. Prestanda på trä, rep och plast lätt motiverar priset. ”

Testresultat