Online personliga lån – Upstart, 2017

Uppkomling är ett låneinstitut peer-to-peer som erbjuder online-personliga lån av många skäl, men främst för saker som hjälper dig att förbättra ditt liv. Det kan handla om att få ut av skulden, starta ett företag, betala av studielån eller köpa en bil. Du kan även använda den för vidareutbildning, inklusive atletisk träning.

Sammanfattning

Peer-to-peer-lån är beroende av privata investerare för att finansiera lånet. I sin tur investerarna dra nytta av den ränta du betalar. Även om pengarna kommer från individer, är du inte svara på en slumpmässig person. Din lån hanteras genom Upstart, som också avgör din behörighet och sätter dina betalningar.

Ansökan online innebär några snabba frågor, inklusive personuppgifter, akademiska meriter, arbetslivserfarenhet och en beskrivning av dina planer för lånet. Du kan behöva lämna paystubs, skattedeklarationer eller bevis på andra inkomster, såsom investeringar. Vissa peer-to-peer personliga låneinstitut skicka sedan ditt lån till sina investerare för godkännande och finansiering. Däremot Upstart inte göra det. Företaget verifierar din information och bedömer dina kvalifikationer. Om du uppfyller kraven, kan du få lånet.

Vi har granskat den här tjänsten flera gånger och har haft goda erfarenheter i det förflutna, men när vi testade den här gången, föll kort Upstart telefon kundtjänst. Vi hade en svår tid att få anslutas till en representativ och när vi gjorde, gav oss rep rusade svar. I ett samtal, hade vi intrycket vi talade till en outsourcad call center. De var snabba med att svara på e-post, men. Din erfarenhet kan variera.

Om du har frågor, de frågor är noggrann och täcker alla aspekter av Upstart lånet processen. På hemsidan finns också detaljerad information om avgifter och villkor, plus att du får nummer som är specifika för ditt lån när du ansöker. Den har också en avdelning för investerare, om du är intresserad av hur den andra sidan av utlånings mynt fungerar.

Upstart är lite annorlunda från andra online personliga lån leverantörer. Eftersom det är peer-to-peer, anser att det är saker om dig andra långivare kan inte, såsom utbildningsnivå och varför du vill lånet. Men till skillnad från vissa peer-to-peer-långivare, det behöver inte skicka in ditt lån till sina investerare och vänta tills den ska finansieras. Om du är berättigad, bör du kunna få dina pengar snabbt.