peer to peer utlåning – Prosper 2017

Prosper är ett populärt val för peer-to-peer-lån, har etablerat sitt namn och rykte i branschen. Sina lån varierar upp till $ 35.000 och är tillgängliga för många ändamål, inklusive personliga-for-företag lån. Efter applicering, förblir ditt lån aktiv på Prosper plattform där investerare granska och bestämmer sig för att bidra till ditt lån. När ditt lån finansieras, får du dina pengar inom en dag eller två, direkt insatta på ditt lönekonto. Prosper är transparent i sina processer och förväntningar, och kundservice är bra och tillförlitlig. Av dessa skäl, utmärkelse vi Prosper vår Top Ten Recensioner brons Award för P2P utlåning.

Behörighet

Att ta emot en Prosper lån, måste du uppfylla vissa behörighetskrav. Först måste du söka ett lån mellan $ 2000 och $ 35.000. Dessa lån är personliga-for-företagslån, så du behöver inte lämna några närmare om ditt företag, utan måste ha åtminstone en 640 kredit värdering, och Prosper föredrar ett förhållande skuld till inkomst på högst 30% . Denna peer-to-peer långivare kommer att begära en mjuk kredit pull för att avgöra om du är berättigad till ett lån. Beroende på resultaten av kredit pull, är din ansökan tilldelas ett brev rating eller klass. Detta betyg avgör din hastighet och originering avgift.

Korrekt är peer-to-peer-lån har en löptid på tre eller fem år och priser som börjar så lågt som många andra tjänster. Emellertid är den övre delen av de högre taxor än vad många andra tjänster laddning. Beroende på din behörighet och lån betyg – diskuteras nedan – din april kommer att variera från knappt 7% till så högt som 35%. Många max andra tjänster ut på under 30%, vilket är något att överväga.

När du är godkänd för ett lån, har Prosper en trestegsverifieringsprocessen. Din låneklassificering och verifieringssteget visas på ditt lån notering så investerare vet hur mycket av din information Prosper har verifierats. I steg tre, är ytterst sannolikt att härröra ditt lån. Finansieringsprocessen kan ta upp till två veckor, under vilken tid investerare översyn och bidrar till ditt lån. Om du lån når 100% av målet innan de 14 dagarna är upp, kommer pengarna att sättas in på ditt bankkonto. Om efter 14 dagar ditt lån inte har nå 100% av målet, men har höjt åtminstone 70%, kan du välja att acceptera mindre mängd. Om du inte höjer åtminstone 70%, kommer att blomstra inte att kunna finansiera ditt lån, men du kan återanvända. Efter att acceptera lån, tar det en eller två dagar för att få dina pengar, så från början till slut, kan processen ta drygt två veckor.

Denna process förklaras i detalj på webbplatsen, som är en användbar och omfattande resurs. Om du inte kan hitta svaret eller om du vill tala med någon om processen, kan du kontakta kundtjänst via telefon. När vi kontaktade kundservice, vi tillbringade mycket tid att vänta på en representant, som var vänlig och kunnig och som svarat på alla våra frågor. Support via e-post är inte tillgängligt för allmänna frågor, men du kan skicka e-post företaget efter ansöker om ett lån.

Även om du kan få en något högre april med detta företag jämfört med andra företag vi granskat, avgifterna är i paritet med konkurrenterna. Beroende igen på lån rating, kommer din originering avgift vara mellan 1% och 5% av lånebeloppet. Ursprungs Avgiften dras från det totala lånebeloppet före Prosper insättningar lånet till ditt konto. Förseningsavgifter är det större av $ 15 eller 5% av det förfallna beloppet, och Prosper bedömer en $ 15 avgift för misslyckade betalningar också.

lån Process

Som nämnts ovan, är det mest tillförlitliga sättet att kontakta företaget via telefon innan de ansöker, och du kan skicka e-post företaget efter att du har tillämpat. Detta företag inte erbjuder en dedikerad rådgivare för att hantera ditt lån, men kundservice har tillgång till ditt konto och kan hjälpa dig när det behövs.

Prosper är en av de främsta namnen i P2P lån och av goda skäl. Förutom en potentiellt högre april beroende på ditt lån rating, resten av tjänsten fast. Du kan kvalificera sig för ett lån på upp till $ 35.000 vid en tid av tre eller fem år. Efter applicering och verifiera dina uppgifter, och så länge som du höjer åtminstone 70% av ditt mål, kommer att blomstra ge dig ett lån. Företaget arbetar med insyn och har kunniga representanter för att hjälpa dig genom hela processen. Prosper är en av de bästa peer-to-peer-långivare.

Avgifter och påföljder

Stöd

Sammanfattning