pool värmare – Raypak, 2017

Den Raypak 106A ovan jord pool värmare är konstruerad för att de specifikationer som de större modell pool värmare. Den enda skillnaden är dess storlek. Värmaren har ett varaktigt hölje som motstår rost att undvika skador på din pool eller spa.

Storleken på denna pool värmaren är den minsta som Raypak gör. Den är utformad speciellt för ovan jord pooler och spa. Den ger 105.000 BTU, som effektivt kan värma upp till 20.000 liter vatten i de varmaste sommarmånaderna. I början av våren när du får enheten igång och ställa in din pool, kan denna pool värmare realistiskt värma cirka 15.000 liter eller en 14 x 28-fots pool. Alla VVS i värmeväxlaren är konstruerade med hjälp av extruderade koppar. Detta möjliggör effektiv värmeväxling. Utsidan av poolen värmaren har en pulverlackerad struktur som inte bara håller enheten ser bra ut, men också skyddar mot dyra reparationer.

Den Raypak 106A finns i en naturgas eller propan setup. Oavsett vilket du väljer, kan denna gas pool värmaren installeras i ett helt ventilerat utrymme eller utanför. Den har en rostfri brännarplatta som är utformad för att motstå de höga temperaturerna hos gasen värme. Om du installerar enheten utanför där det är utsatt för kraftig vind, har enheten en vindskyddad utformning som skyddar den från utomhusförhållanden. En fråga med denna enhet har det inte utformats för att möta låga NOx nivåer, så det kan inte vara i överensstämmelse med de lokala och statliga lagar.

Den 106A pool värmare levereras med en enkel analog ringa kontroll. Detta elektroniskt tändsystem kontrollerar kontrollampa. Den huvudsakliga nackdelen med detta system är dess brist på digitala kontroller. Du behöver inte ha tillgång till en utläsning för felsökning, och du måste använda en extern termometer för att få en korrekt temperaturavläsning för din pool eller spa.

Den Raypak 106A är en värmelösning för ovan jord pooler och spa. Trots sin ringa storlek, är det konstrueras genom att använda samma normer som större uppvärmningsenheter. Det är inte det mest effektiva värmare, men om du använder den för att få din pool öppnas och som en underhållsvärmare för att hålla det varmt, är denna pool värmare ett alternativ att överväga.