professionell video redigeringsprogram – EDIUS Pro 2017

Redaktörens anmärkning: EDIUS Pro 8 finns nu tillgänglig. Tillverkaren listar nya versionen erbjuder följande funktioner: rörelse spårning, hög kvalitet slow motion, nya färgsättning läge och mer. Vi kommer att utvärdera, rang och granska EDIUS Pro 8 när vi nästa uppdatera Professional videoredigeringsprogram omdömen. Samtidigt kan du njuta av vår granskning nedan om EDIUS Pro 7.

Sammanfattning

Universum av professionella videoredigeringsprogram domineras av ett fåtal stora namn. EDIUS Pro erbjuder ett enkelt alternativ till de ledande företagen. Detta sker genom att erbjuda ett program som har alla verktyg tävlingen har med ett förenklat gränssnitt som är tillgängligt för de flesta videoredigerare som har åtminstone en del träning.

Gränssnittet och arbetsflöden som finns i EDIUS Pro är ganska mycket i nivå med de andra professionella olinjär videoredigerare som vi granskat. Det är lättillgänglig för den nya användaren samtidigt som de verktyg som erfarna veteraner kräver. Det kräver lite kunskap men inte alls lika mycket som några av de etablerade professionella videoredigerare.

När det gäller icke-linjära redaktörer går, är denna ansökan lika bra verktyg som någon produkt på vår sida-vid-sida jämförelse diagram. Det har kraftfulla verktyg, en förbättrad tidslinje, avancerad multicam support, 64-bitars bearbetning och alla andra godsaker som gör professionella videoredigeringsprogram professionell.

Vad som skiljer EDIUS Pro bortsett från resten av tävlingen är att det har eliminerat rendering från redigeringen. Detta är en stor fördel jämfört med andra applikationer som kräver tid och bearbetningskapacitet för att göra filmen, även om det händer nu i bakgrunden.

Det finns en egenhet av denna programvara som är värt att nämna. Detta är den enda professionella videoredigerare som inte använder GPU-acceleration. Detta innebär att det enbart förlitar sig på din dator processor till dina projektexport koda video när. Det finns dock vissa övergångar i programmet som utnyttjar GPU-acceleration. Dessutom, för vissa mycket specifika system, kan du använda hårdvaruacceleration alternativ med Intels Quick Sync-teknik. Detta kan vara användbart om du kodar video i H.264 codecen eller bränna en DVD eller Blu-ray-skiva.

När du är klar med din videoredigering projekt, erbjuder EDIUS Pro en rimlig mängd filformat du kan exportera till. Det kan hantera alla bildformat, codec och upplösning du behöver. Även allt populärare 4K skärmupplösning stöds. Du kan också författa en DVD eller Blu-ray-skiva direkt inifrån programmet.

EDIUS Pro är en solid alternativ till de etablerade videoredigeringsprogram. Det kan göra i stort sett allt som branschstandard program kan. Men det finns ingenting som gör det bättre än dem.