utomhus högtalare – Yamaha NS-AW390

Att spela musik utanför är en utmaning om du inte har rätt ljudutrustning. Om du har en hög kvalitet utomhus högtalarsystem, måste du dra en bärbar radio utanför med en förlängningssladd eller öppna fönstren i ditt hem och spela din stereo riktigt högt. Godkännandet vinnande Yamaha NS-AW390 kommer hjälpa till att sprida klar, naturligt ljud över din gård under en utomhus insamling. Till skillnad från Yamaha NS-AW570, men den här modellen använder en diskant, men det har en större bas än Polk Audio Atrium 55. På grund av det stora utbudet av frekvenser denna modell kan spela och kompakt, lätt konstruktion, fann vi att vara en av de bästa utomhushögtalaruppsättningar vi granskat.

Design

Alla utomhushögtalare är utformade för att vara resistenta mot väder och vind. Ändå bör du ändå begränsa produktens exponering för regn och värme. Placering av NS-AW390 under en markis eller veranda taket kommer att hjälpa förlänga dess livslängd. Du bör också rikta enheten nedåt så alla vattnet rinna ut som får på det. De ingår fästen är justerbara, så att du kan placera dem för bästa ljudtäckning. Dessutom, placera högtalarna högt upp på väggen för att få bättre ljud projektion.

NS-AW390 har också hög effekttålighet. Effekttålighet är ett mått på den lägsta och högsta belopp av effekt förarna behöver för optimal prestanda. Allt under 40 watt från förstärkaren kommer inte att producera tillfredsställande ljud. Å andra sidan, skulle sätta mer än 130 watt i högtalarna orsaka permanenta skador. Detta är en av de högsta maximal toppeffekt hanteringsnivåer vi hittade i vår granskning.

Den woofer är föraren som återger mellanregister och bastoner. Var och en av dessa utomhushögtalare har en 6,5-tums baselement. Dessa stora bashögtalare är gjorda med hög efterlevnad polypropylen och är fyllda med glimmer. Glimmer är ett lätt material som är robust och motståndskraftig mot värme. Eftersom föraren är lätt och styv, är det möjligt att vibrera mycket snabbt och ger bättre ljud.

En enda 1-tums PEI dome tweeter är alla varje enhet behöver för att producera ett imponerande utbud av ljud. Högtonshögtalaren är ansvarig för de höga frekvenserna och vissa mellanregistret. Eftersom dessa utomhushögtalare använder dome tweeter, ljudet sprids över ett stort område och skapa naturliga klingande ljud.

Beroende på färgschema i ditt hem, kan du välja mellan de vita och svarta ytor. Varje yta är resistent mot solskador och vattenskador, plus neutrala färger kommer att passa in med en mängd hem dekorer. Dessutom matchande aluminiumhögtalargaller är resistenta mot korrosion och kommer att skydda högtalarna från skador. Anslutningsplintarna också väder.

Mått

Varje NS-AW390 utomhus högtalare väger bara 4,9 pounds. Detta innebär att de kan enkelt monteras på ditt hem utan omfattande stöd. Dock vara säker på att du monterar enheterna till massivt trä eller sten, eftersom de kan vara för tung för saker som aluminium sidospår eller blad rock. De mäter bara 11 inches hög, 7 inches bred och 7 inches djup, så att de lätt kan döljas på sidan av ditt hus eller under ett överhäng.

Svarsfrekvensen är de olika ljud som ljudutrustning kan återge. Den genomsnittliga örat kan höra frekvenser mellan 20 Hz och 20 kHz. Yamaha NS-AW390 utomhushögtalare har en frekvensåtergivning av 55Hz till 40kHz, som är den mest imponerande utbud vi stött på i vår granskning. Denna modell kan spela överljuds toner och övertoner som sätts i ljudmixen för att förbättra ljudet.

Även om dessa utomhushögtalare inte kan spela de lägsta tonerna som vi kan höra, kommer allt under 60Hz vara tillräckligt för att skapa varm, fylligt ljud utomhus. Om du vill ha lite bas boost, placera dessa enheter nära en vägg för att skapa bättre bas resonans. En låg på 55Hz är också den lägsta frekvensen svar i vår granskning. Denna lilla utomhus högtalare kan producera ett brett spektrum av ljud.

När du ansluter Yamaha NS-AW390 utomhus högtalare till ljudkälla, se till att förstärkaren har fått betyget med samma impedans som högtalarna. Impedans mäter motståndet till en ström. Felparade impedansnivåerna kommer att orsaka överhettade komponenter och överbelastad kretsar. Denna enhet har en impedans på 6 ohm.

Känslighetsnivån på 87 decibel är inte mycket imponerande. Känslighet är ett mått på hur effektivt effekt är vänt in i decibel. En lägre siffra innebär att mer kraft krävs för att producera en given volym. Dessutom, en lägre siffra innebär också att du kan höra surrande eller väsande bakom musiken när du spelar den på hög volym, eftersom mer ström flyter genom högtalarna. 87dB är inte ett alltför lågt antal, men det är bara genomsnittliga jämfört med andra känslighetsnivåer i vår granskning av utomhushögtalare.

Till skillnad från Yamaha NS-AW570 utomhus högtalare, är manualen för NS-AW390 finns på Yamahas webbplats. Men för att kunna se online manualen, måste du registrera dig för “Easy Pass” -funktionen på tillverkarens webbplats. Denna registrering kostar ingenting, men det kan avskräcka vissa människor från att använda den här funktionen. Det är ett irriterande steg mellan användaren och relevant information.

Prestanda

Denna produkt är också omfattas av ett 2-års garanti. Om du har några frågor som inte tas upp i bruksanvisningen finns en FAQ sida. FAQs sida är dock inte särskilt användarvänligt och kräver en hel del att bläddra och söka för att hitta vad du letar efter. Om du inte vill att navigera den långa sidan Vanliga frågor kan du kontakta kundtjänst via e-post eller per telefon. Ingen chat finns.

Yamaha NS-AW390 är kapabel att producera så många olika typer av ljud i vår översiktliga granskning trots sin ringa storlek. Känsligheten kan endast vara genomsnittliga, men denna utomhus högtalare kommer fortfarande fyller luften utanför ditt hem med ljud. De fullt justerbara fästen kan du också konfigurera ljuddistribution till specifika gård. Denna utomhus högtalare är en annan hög kvalitet Yamaha ljud produkt som kommer att glädja audiofiler samt genomsnittskonsumenten.

Hjälp och support

Sammanfattning