inspelningsstudio programvara – Reason 2017

Anledningen gör ständigt förbättringar av gränssnittet och processer med varje utgåva av sin inspelningsstudio programvara. Anledning började som en trumsekvense program för att skapa beats. Anledningen 6 var den första upplagan av programvaran som kunde spela in externa instrument. Nu när denna programvara inspelningsprogrammet har kapacitet andra digitala ljud arbetsstationer (DAW), den senaste upplagan – Reason 8 – handlar om att förbättra arbetsflödet.

Sammanfattning

Det nya gränssnittet av denna professionella ljudprogram ger ett helt nytt utseende till Reason. Hela gränssnittet har planat ut, ta bort de skarpa kanterna och 3-D utseende. Gränssnittet makeover gör gränssnittet ser renare och mer användarvänligt.

Anledningen 8 nu består av fyra huvuddelar: den rack, sequencern, blandaren och webbläsare. Webbläsaren är det senaste tillskottet till Reason 8 och det bidrar till att förbättra arbetsflödet. Det sitter i vänstra hörnet av programvaran och åtkomstpunkten till varje slinga, ljud och verkan är tillgänglig i programvaran. Lägga virtuella instrument och effekter i racket är lika enkelt som att dra och släppa effekten från webbläsarens fönster till rackenhet. Den webbläsarfönster har alltid funnits i mjukvaran som ett menyalternativ, men införandet av det inom de viktigaste gränssnittet fönstret eliminerar onödiga steg för att komma till ljudbibliotek.

Anledning 8 har ett mycket stort antal produktionsverktyg. Den ljudbibliotek har 3000 slingor tillgängliga och redo att dras och släppas in i sequencern eller rack för din komposition skapande. Denna digitala inspelningsprogrammet har också nio imponerande virtuella instrument och 25 totalt effektenheter. Det fina med förnuftets virtuella instrument och effekter är att de ser ut och efterlikna sina verkliga motsvarigheter. Om du tycker om att arbeta med hårdvara mer än med digitala plugins, hjälper denna programvara överbrygga klyftan mellan digital och fysisk hårdvara. Tyvärr, resonera plugins är endast kompatibla via Propeller rack förlängning format, vilket begränsar din tredje part plugin tillgänglighet och expansion.

Blandaren inom denna inspelningsstudio program bygger på SSL 9000K mixer. Denna mixer är en av de mest vördade mixerbord i inspelnings verksamheten. Här finns ett flerbands EQ och en master buss kompressor som omedelbart ger mer punch och polera på musik när den aktiveras.

Reason 8 kan studsa avslutat projekt snabbt, men programmet erbjuder inte några alternativ för att skriva direkt till Soundcloud eller iTunes. Anledningen är också kompatibel med både Mac och Windows operativsystem.

Reason 8 har gjort några stora förbättringar från tidigare versioner av programvaran. Den har stora virtuella instrument och en stor slinga bibliotek, men plugins är endast expanderbara via Propeller rack filtilläggsformat. Anledningen är unik bland DAWs i utseende och känsla, men detta program gör det väl värt att kliva utanför boxen.