noter programvara – Notation Composer 2017

Notation Composer av Notation Software är bekvämt noter programvara som innehåller alla de vanliga nota verktyg och funktioner du behöver för att göra dina musikaliska idéer komma till liv. Den tillåter dig att enkelt importera populära låtar, och sedan redigera och anpassa dem till din smak.

Sammanfattning

Denna musik notation programvara inkluderar en enkel, textbaserat snabbstarts Tutorial i sin elektroniska manualen som hjälper dig att komma igång att arbeta med musik. Vi fann det märkligt att tyngdpunkten i handledningen verkar vara på hur man öppnar och modifiera befintliga MIDI och karaoke-filer i stället för att fokusera på hur man kan skapa egna partitur. Hur man skapar en ny låt inte ens nämnt förrän sidan sju i handledningen.

Som sagt, Notation Composer är fortfarande ett enkelt program att använda. Du kan hitta alla verktyg du behöver på de viktigaste gränssnittet. Den notation programvara ingår inte mallar som du hittar i våra högre rankade produkter, men du kan spara ditt projekt som en mall för att använda nästa gång du vill skapa en liknande låt. Du kan också välja från en lista med färdiga MIDI-filer som du kan importera till din poäng och anpassa.

Att bli bekant med programmet på egen hand kan vara svårt, men om du tittar på video tutorials på nätet och läsa manualen, kommer du att bli överraskad av hur lätt det är att komma in i rytmen saker. För att vara säker på att du känner dig runt, kan du hänvisa till genvägar i hjälpmenyn.

Vi hittade många av funktionerna i denna noter programvara lätt att använda. En trevlig funktion som är lätt tillgänglig är biandaren. Rätt på vyn fönster, bredvid varje anställd, kan du klicka på endast de specifika instrument som du vill höra, och även ändra det instrument som du vill höra under uppspelning.

Av alla musiknotation programvara vi granskat har Notation Composer det enklaste sättet att infoga text i någon låt. Denna notation program har gjort det lätt att kopiera och klistra in texter till låtar; orden automatiskt matchas med motsvarande noter. Detta kan vara bra för att ha dödat hemstad träffar och familjeåterförening allsång. Tillverkaren, Notation Software, verkar ha centrerat programvaran på att kunna ladda ner MIDI-filer och sätta dem i en poäng utan ansträngning.

På startskärmen när du först öppna noter programvara, har du alternativ för att skapa en ny låt, söka på internet för MIDI-filer och öppna ett befintligt MIDI eller Notation Composer-fil. När du söker på internet för MIDI-filer, är det organiserat så att du kan söka efter spår med musikstil, artist / kompositör eller instrument. Med Notation Composer, har du möjlighet att exportera dina låtar som MIDI, karaoke och MusicXML filer. Du kan inte exportera en låt som en bildfil. Även om du kan exportera låtar MusicXML filer, kunde vi inte hitta en funktion som gör det möjligt för oss att importera MusicXML filer.

Redigering är inte alltför svårt att använda denna notation programvara, men det var inte så lätt som det är med de bästa musiknotation program vi granskat. En sak som vi verkligen tycker om Notation Composer är möjligheten att importera andra låtar i poäng och sedan anpassa arrangemanget enligt dina önskemål.

Det finns många sätt att lära sig mer om programmet. På Notation Software webbplats, kan du titta på fyra videohandledningar för att informera dig om några av produktens egenskaper. Genom hjälpmenyn kan du läsa bruksanvisningen och lära sig om kortkommandon.

Notation Composer är stor noter program för människor som skriver musik som en hobby och för personer som är intresserade av att manipulera befintliga MIDI-filer. Det är roligt och lätt att använda. Det har inte några av de mer avancerade funktionerna i bästa noter programvara vi ses, men det har tillräckliga funktioner som gör det roligt.