säkerhetsprogrammet – HistoryKill 2017

HistoryKill säkerhetsprogrammet skyddar dina webbläsare och Windows genom att städa alla spår av din dator aktivitet. Denna integritets suddgummi innehåller många verktyg som du kan använda för att ta bort data som du se på internet och i Windows bortom återhämtning. Denna programvara har flera avancerade verktyg, men det är som saknas på nätet supportalternativ, så att du kan oftast felsöka problem på egen hand.

Sammanfattning

Detta program har en hektisk gränssnitt jämfört med de andra integritets applikationer vi granskat, och du tillgång till verktygen på programmets övre panelen. Programvaran har en annan flik för varje webbläsare, och du kan välja vilka delar av den webbläsare du vill torka från dess flik. Programmet är inte intuitivt att navigera men har en praktisk installationsguiden som dyker upp och guidar dig när du startar programmet eller stänga en Internet webbläsarfönster.

När du använder HistoryKill, kan du schemalägga när du vill att dina filer raderas och ange vilka som ska torka. Den medföljande Auto-Kill funktion automatiserar processen, rengöra spår från Windows när den startar upp och rensa din Internet-aktivitet så snart webbläsaren stängs. Du kan också köra programmet i stealth mode, då programmet körs i bakgrunden oupptäckt av andra. I händelse av en överraskande besök, kan du använda Boss Key (snabbtangent) för att dölja vad du gör.

Programvaran har en säker File Shredder. När du tar bort en fil med Windows, är det faktiskt fortfarande återvinnas. HistoryKill effektivt bort filen och eventuella spår genom att skriva över data flera gånger. Den historia suddgummi kan du ange hur många gånger du vill att programmet ska skriva din Internet historia spår. Vi fann att detta program kvar endast minimala spår av vår Windows aktivitet bakom, och dessa spår inte avslöja vad vi gjorde på datorn.

De flesta människor vill ta bort spår av sin dator och internet aktivitet för säkerhet och sekretess, men detta kan också snabba upp din dator. Genom att frigöra ytterligare hårddiskutrymme och ta bort onödiga filer, kan denna programvara förbättra datorns prestanda. HistoryKill bort oönskade filer, inklusive temporära filer, papperskorgen, datorns historia, växlingsfilen och listan senaste filerna. Däremot programvaran inte rena filer på flyttbara medier.

HistoryKill gör ett bra jobb med att skanna och eliminera de komponenter som söker för. Det fungerar med Firefox, Internet Explorer, Google Chrome och Safari och kan rensa sökaktivitet så ingen vet vilka villkor som du har angett i sökmotorer. Det tar också bort cookies, webbläsarens historik, index.dat filer, nedladdningar och bokmärken. Under provningen, programvaran torkas grundligt vår testdator s webbläsare historia och inte lämna några spår av information.

Förutom att skydda din integritet online, fungerar programvaran med flera tredjepartsprogram för att ta bort temporära filer, liksom data från chattprogram som AOL, Yahoo och MSN. Programmet har inte e-post rengöring alternativ, som lämnar dig sårbar.

Online-hjälp för HistoryKill finns i form av en sökbar kunskapsbas, men det är inte alltför stark. Om du har specifika frågor som inte behandlas där, kan du maila teknisk support. Men inte förvänta sig ett omedelbart svar.

HistoryKill säkerhetsprogrammet är ett effektivt verktyg för att ta bort personlig information från din dator och webbläsare. Ändå har programmet begränsat stöd och flera saknade verktyg som skulle säkerställa hela datorn är säker och privat.